‘Cyprus wil meer hulp van Europa’

Cyprus hoopt meer steun van Europa te kunnen ontvangen dan het eerder afgesproken bedrag van 10 miljard euro. Dat zei een woordvoerder van de Cypriotische regering vrijdag. President Nicos Anastasiades zal in een brief aan EU-leiders Herman Van Rompuy en José Manuel Barroso aandringen op extra steun. Volgens de woordvoerder rekent de president erop dat die vraag zal worden gehonoreerd. Het extra geld zou onder meer moeten komen uit Europese fondsen waaruit subsidies voor armlastige regio's worden betaald. Eerder deze week bleek al dat er meer geld nodig is om de noodlijdende eilandstaat van de financiële afgrond te redden dan gedacht. Volgens de regering van Cyprus is 23 miljard euro nodig, in plaats van het bedrag van 17,5 miljard euro waar lange tijd vanuit werd gegaan.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  …………………./´¯/)
  ………………..,/¯../
  ………………./…./
  …………./´¯/’…’/´¯¯`·¸
  ………./’/…/…./……./¨¯
  ……..(‘(…´…´…. ¯~/’…’)
  ……………………..’…../
  ……….”…………. _.·´
  ……………………..(
  …………………………

 2. John

  Nederlandse belastingdienst ambtenaren zijn verleden jaar naar Griekenland afgevaardigd om de Griekse fiscus te leren om eens behoorlijk belasting te gaan heffen. Ik hoor daar niets meer over en er zijn nog helemaal geen tekenen dat Griekenland flink gewonnen heeft in het binnenhalen van belastinginkomsten van burgers die tot nu toe geheel met rust werden gelaten na hun fantasie minimumaangiften.
  Laat Cyprus nu eerst maar eens tonen dat het hen ook ernst is om hun staatsinkomsten op een normaal peil te brengen. Waarom hoor ik Dijsselbloem daar nooit over? En zijn die belastingambtenaren in Griekenland nu klaar met hun missie aldaar? Zijn ze nu vrij om door te reizen naar Cyprus? En zo ja, aan wie rapporteerden zij en mogen wij daarvan weten?

 3. grasspriet

  Meer geld?

  Geen probleem hoor!

  Nog iemand?

  Wat?

  Hoor ik daar Slovenië, Spanje, Italië, Frankrijk, België?
  Hoeveel willen jullie?
  Kan allemaal hoor, roept u maar.
  Wij betalen allemaal wel een beetje meer, toch? We moeten immers solidair zijn, toch?
  Allemaal nog wat meer ophoesten kan toch best, we hebben het hier zo goed toch?

  Is er überhaupt nog íemand die denkt dat dit goed gaat komen?
  Ik wel… ik geloof in sprookjes.

 4. M Tex

  Hele Cyprus is geen 10 miljard waard.

Reacties niet toegestaan