Derde van de thuiswerkers wil nooit meer terug naar kantoor

Na de crisis terug naar kantoor? Liever niet, zegt een derde van de werknemers wereldwijd. In Nederland wil zelfs bijna twee derde geheel of gedeeltelijk thuis blijven werken.

Dat blijkt uit enquête van softwarevergelijker Capterra onder 4.600 medewerkers uit het midden- en kleinbedrijf in Nederland, Australië, Brazilië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Italië, Mexico en het Verenigd Koninkrijk. De grote bedrijven zijn dus nog niet eens meegerekend.

Bijna 60 procent van de werknemers in het mkb werkt thuis. In Brazilië is dat zelfs 77 procent, in Nederland 54 procent en in Frankrijk maar 40 procent. Een derde van de medewerkers zegt ook na de crisis fulltime thuis te willen werken. In Nederland ligt dat percentage op 23 procent, maar zegt nog eens 38 procent gedeeltelijk thuis te willen werken.

Toch heeft thuiswerken niet alleen maar voordelen volgens de ondervraagden. Zo vindt een kwart het lastig om contact te onderhouden met klanten en mist bijna een derde het contact met collega's.

Wat mee kan spelen is dat ruim twee derde van de respondenten nooit eerder thuis had gewerkt. "Misschien gebruiken ze de online middelen dan ook minder snel omdat ze het niet gewend zijn, hierdoor missen ze eerder het sociale contact,” aldus Quirine Storm van Leeuwen van Capterra. 

Bron(nen):   AD