In een maand lockdown sparen Nederlanders miljarden meer dan normaal

We gingen tijdens de coronacrisis misschien massaal naar de bouwmarkt en het tuincentrum, toch is het niet gelukt om daar net zoveel geld kwijt te raken als we normaal gesproken uitgeven. In april spaarden Nederlandse huishoudens 4 miljard euro.

Dat blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB). Onze spaarpotten bedroegen samen eind april 375 miljard euro. Sinds begin 2018 is er niet zoveel meer geld ingelegd dan opgenomen.

Banken merken dat consumenten vorige maand minder zijn gaan uitgeven. April was de eerste volledige maand, waarin Nederlanders niet naar cafés of restaurants konden en winkels dicht waren. Ook werden veel vakanties gecanceld en werd duidelijk dat er een zware recessie aan zit te komen. Mensen gaan dan ook de broekriem aanhalen.

In maart werd er nog veel meer spaargeld ingelegd. Dat zou kunnen komen door de paniek op de beurzen. Mensen zouden massaal hun aandelen hebben verkocht en het geld op de bank hebben gezet. Er werd in maart ook meer geld opgenomen, waardoor uiteindelijk in april meer werd gespaard.

Bron(nen):   NU.nl