Er zijn landen waar de huizenmarkt nog veel slechter is

Internationaal gezien valt de ontwikkeling van de huizenprijzen in Nederland niet bijzonder op. Niet de mate waarin de prijzen voor 2008 stegen, en niet de val van daarna. De Economist heeft een mooie interactieve grafiek waarin de huizenmarkt in 10 landen, waaronder Nederland, wordt vergeleken. Conclusie: vergelijkenderwijs valt het wel mee. Maar oordeel zelf op deze link

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. M Tex

  Ga op die site via de link en kies de optie: ‘prices against average income’ dan zie dat Nederland het slechts af is dan alle landen. Of trek op ‘house price index’ de schuifbalk naar ca. 1997 dan zie je dat de prijzen in Nederland net zo hard zijn gestegen als in Britain. Dus de prijzen in Nederland zijn gewoon veel te hoog, nog steeds 30% te hoog zoals het ook deze week werd bevestigd door The Economist.

  • Edwin67veen

   Klopt. En daar komt nog bij dat onze nationale overheid jarenlang het opnemen van schulden heeft gestimuleerd. Het motto was om vooral niet af te betalen. Vooral de banken vonden dit prachtig.
   Of gaan we dit ook weer in de schoenen van de EU schuiven? Iets dat inmiddels de nationale sport voor dombo’s geworden is.

   (in antwoord op M Tex)
 2. Jasper

  De grafiek die je toont kon altijd al. Het mooie van de nieuwe tool is nu juist dat je kunt wegen tegen inkomens en dan zie je dat Nederland het veel slechter doet. Ook een inflatiecorrectie doet wonderen.

Reacties niet toegestaan