13 bankbiljetten spannender dan onze saaie euro’s

Aan de vormgeving van de euro's kon je eigenlijk al zien dat het een waterig compromis was , waarvan weinig goeds kon komen. 13 voorbeelden hoe het ook had gekund (klik op een afbeelding voor een diashow) [gallery link="file" order="DESC" columns="1"]

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Wat de denken van onze guldenbriefjes? Verruit de beste op dit gebied.

 2. André Somers

  Ik mis de Colon uit Costa Rica. Dat zijn echt prachige biljetten.

  • marianne martens

   jammer voor, al deze biljetten zijn behoorlijk mooi,het aardige hieraan is dat het allemaal landen zijn buiten de westerse wereld. inderdaad, het Nederlands geld was ongelofelijk prachtig. Zou het Europese geld teveel op van Rompuy en Bardossa lijken, kleurloos en ongelofelijk saai.

   (in antwoord op André Somers)
 3. Tegendraads

  De oude Guldenbriefjes waren ‘s Werelds meest innovatieve en kleurrijke verschijningen van briefpapier die ooit zijn bedacht. Jammer dat ze er een tegenhanger van de saaie Dollar van wilden maken, welke tegenwoordig overigens steeds kleurrijker aan het worden zijn.

 4. johandevri

  Nou mot je es kijken naar die Amerikaanse dollar briefjes….allemaal even groot en bijna dezelfde kleur!! Over saai gesproken…!!

 5. Michiel Thalen

  Heb eens een boekje over geld in amerika gekocht en ook daar hadden ze het over onze 50 gulden briefjes als mooiste van de wereld. Helaas!

 6. tondeliefde

  Hoe saaier mijn geld hoe beter!

Reacties niet toegestaan