Dr Doom: het wordt nog erger

Nouriel Roubini, econoom aan de Universiteit van New York, verdiende zijn bijnaam toen hij de afgelopen jaren steeds opnieuw voorspelde dat de wereldeconommie op weg was naar een ineenstorting en hoe dat zou gaan. 
Men vond hem wel een grappig excentriek mannetje; er was immers geen wolkje aan de hemel. Sinds de economie volgens zijn scenario ineen stortte is zijn bijnaam, dr. Doom, veranderd van een scheldnaam in een eretitel. 
Deze dr. Doom doet zijn naam eer aan met zijn economische prognose van de komende tijd. "Het macro-economische nieuws, het nieuws over de winsten van bedrijven, en de financiële schokken, het zal de komende maanden allemaal erg tegenvallen. Dus de opleving op de beurzen zal geen stand houden. Ik zal de eerste zijn die zegt dat er lichtpuntjes zijn als ik ze zien, maar ik zie ze niet." 
Over zijn reputatie: "Ik ben helemaal geen pessimist, ik ben een realist."
In een discussie met het hoofd van de economische studieafdeling van Goldman Sachs, te zien op de site van de Financial Times, toont dr. Doom zich iets positiever. Het gaat nog lang duren, maar het komt goed

Bron(nen):   Reuters  Video Financial Times  Het is 1930