Waarschuwing voor crisis na deze crisis

Een crisis na de crisis. Daarvoor heeft de Duitse minister van financiën Peer Steinbrück gewaarschuwd. Steinbrück vreest dat de miljarden euro's en dollars die nu wereldwijd in de economie worden gepompt zullen leiden tot inflatie.
"Ik maak me zorgen dat we met de maatregelen waardoor wereldwijd de schulden enorm oplopen, een volgende crisis op gang brengen", aldus Steinbrück in een interview met de Duitse krant Bild. "Op deze manier wordt er zoveel geld in de markt gepompt dat het gevaar van overbelasting van de kapitaalmarkt bestaat, en dus van een wereldwijde inflatie als het herstel intreedt."
De SPD-minister stelt niettemin dat er geen alternatief is voor de huidige steunmaatregelen. Volgens hem moeten de centrale banken ervoor zorgen dat op middellange termijn de totale geldhoeveelheid wordt beperkt, zodat de geldontwaarding in de hand wordt gehouden.
Met zijn geschiedenis van de sterke D-mark hecht Duitsland sterk aan de waardevastheid van zijn munt. Tot nu toe is vooral door buitenstaanders gewezen op het gevaar van inflatie, maar niet door zittende bewindslieden.

Bron(nen):   Die Welt