De tragiek van de dode bankier

Toen gisteren bekend werd dat David Kellerman zich op zijn eigen zolder had opgehangen, werd aanvankelijk (ook hier) de link gelegd met het onderzoek van justitie bij Freddie Mac, de megahypotheek-verstrekker, waar Kellerman financieel directeur was.
De werkelijkheid is vermoedelijk tragischer. Het is een heel sneu verhaal.
Kellerman werkte juist de afgelopen maanden non-stop om het blazoen van zijn bedrijf (hij werkte zestien jaar bij Freddie Mac) te zuiveren. Toen de regering met 45 miljard bijsprong werd de top vervangen en werd Kellerman ineens de financile topman. En daarmee eindverantwoorlijk voor de chaos in het bedrijf waarvan hij hield. Hij probeerde koortsachtig de tegengestelde belangen van investeerders, toezichthouders en de politiek te verzoenen. Hij had veel gewicht verloren en ging slechts naar huis om een schoon pak aan te trekken. Binnenkort zou hij een tijdje vrij hebben om op adem te komen. Recent had hij bij zijn bedrijf ook gevraagd om bewaking.
Dat was gebeurd nadat hij op zij oprijlaan filmploegen had aangetroffen, die afkwamen op het gerucht dat de top van Freddie Mac hoge bonussen had ontvangen. Kellerman was bang dat iemand zijn vrouw of 5-jarig dochtertje iets zou aandoen.
Onder al die druk is hij kennelijk bezweken.

Bron(nen):   New York Times