Mark Zuckerberg werd gisteren 3,8 miljard rijker. Op één dag

Gisteren kregen beleggers ineens weer trek in het aandeel Facebook. Het aandeel ging in 2012 voor 38 dollar naar de beurs, maar begon de dag daarop aan een glijvlucht, die herinneringen opriep aan World Online. Maar voorlopig lijkt de afloop anders te worden. Gisteren publiceerde Facebook verrassend mooie kwartaalcijfers. Met name de inkomsten uit mobiel internet zijn veel sterker gegroeid dan gedacht. En daarmee komt weer in zicht dat de sociale netwerksite echt geld gaat verdienen aan de miljard gebruikers. Het aandeel steeg gisteren op dat goede nieuws met 30 procent naar 34 dollar. Nog maar een beetje onder de introductiekoers. Op het dieptepunt stond het aandeel net boven de 19 dollar. De rijkdom van oprichter en grootaandeelhouder Zuckerberg is daarmee ook 30 procent gegroeid. Op dit moment is hij 16,8 miljard waard. Overigens staat hij daarmee pas op de 42e plaats van miljardairs.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Het is allemaal boekwaarde. Pas als hij al z’n aandelen tegen $34 per stuk heeft verkocht is hij 3,8 miljard rijker. Dat lukt natuurlijk nooit want bij zoveel aanbod zakt de prijs als een plumpudding in elkaar.

  • hansbelt

   Kijk, dat vind ik nou ook altijd en eindelijk iemand die het daar mee eens is. Op papier ben ik nl. ook miljonair, alleen jammer dat ik mijn huis eerst moet aflossen aan de bank en dat ik de euro’s nog even terugreken naar guldens. Tja, het is maar hoe je het bekijkt 🙂

   (in antwoord op kletsmajoor)
 2. disqus_cDEBEY6Kl8

  Geen sucker

Reacties niet toegestaan