AH-topman: Rutte richt veel schade aan

Dick Boer, de hoogste man van Ahold, lanceerde gisteren bij de presentatie van de cijfers van Ahold, een voor ondernemers ongekende krachtige aanval op het kabinet en op VVD-premier Rutte. Volgens Boer richt Rutte met zijn beleid veel schade aan, zegt hij in het AD. Er is 'te weinig visie en gevoel' bij het kabinet. "Nederland zit niet bij het rijtje landen dat in de voorhoede loopt van het economisch herstel, eerder andersom. Dat had niet gehoeven." De komende bezuinigingsronde geeft volgens Boer een signaal dat niet helpt. "Mensen denken nu steeds dat het nog erger wordt." Nederland heeft behoefte aan positivisme en niet aan bezuinigingen en lastenverzwaringen. Boer is de eerste topondernemer die zo duidelijk en scherp afstand neemt van het beleid van het kabinet.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  Vooruitgang wordt geboekt door mensen met een visie en die ondernemen.
  Niet door een stelletje corpsballen die lopen te blaten

  • PaulusJ

   Of een stelletje beroeps activisten, carriérepolitici of verwende grachtengordel meisjes.

   (in antwoord op Captain Caveman)
  • Dead Silence

   Helemaal waar. Tevens gaat dit land ook naar de verdoemenis door de oneindige ongecontroleerde spaghetti van subsidies.

   (in antwoord op Captain Caveman)
 2. kletsmajoor

  Allereerst is er realisme nodig want daarop kun je een visie bouwen die kans van slagen heeft. En dat realisme moet zijn dat Nederland (regering èn bevolking) onder ogen ziet dat we een veel te duur sociaal stelsel hebben geërfd van de babyboomers. De babyboomers waren met velen en werkten allemaal in een tijd van wereldwijde voorspoed en konden die lasten (meestal) wel dragen. Nu gaan de babyboomers met pensioen en is de beroepsbevolking aan het krimpen. Het is onmogelijk dat het huidige stelsel overeind blijft.

  Om het niveau van de voorzieningen enigszins op peil te houden moet in de sociale voorzieningen veel meer worden gedaan voor veel minder geld en door veel minder mensen. In die sector moeten manieren gevonden worden om de productiviteit te verhogen zoals dat in de 20e eeuw in de industrie en de landbouw is gebeurd.

 3. Captain Caveman

  Afgelopen decennia is er door verschillende regeringen veel gemoderniseerd (lees ook geprivatiseerd),omdat zaken niet meer van deze tijd waren.Al dan niet met succes.
  Ik pleit voor een modernisering van het politiek stelsel, dit dateert tenslotte ook al van meer dan een eeuw geleden en er zijn zeker lessen geleerd om het beter en doeltreffender te maken.
  Maar ja, de heren en dames politici zijn zelf natuurlijk het meest gebaat bij een status quo

  • kletsmajoor

   Dat ben ik wel met je eens maar terwijl we aan de stuurinrichting van het Schip van Staat gaan prutsen moeten we niet vergeten dat er ook aan het roer gedraaid moet worden. M.a.w. zo’n bestuurlijke vernieuwing kan voor een hoop afleiding zorgen.

   (in antwoord op Captain Caveman)
 4. BeelaTeismar

  In Den Haag zit men er voornamelijk voor zichzelf, in de zin van: een leuke baan voor later veilig stellen. Waar zou Dijsselbloem dat voorzitterschap van de Eurogroep nou aan over hebben gehouden. Vast niet aan het eigenzinnige, zelfverzekerde en tegen het Europese protocol ingaande beleid van Rutte en co.

Reacties niet toegestaan