Huizenbezitters willen massaal liever huren

Bijna een kwart van de woningverkopers wil na de verkoop van zijn woning verhuizen naar een huurwoning. De belangrijkste reden hiervoor is de beperkte financierbaarheid van een nieuwe woning, schrijft het FD op basis van onderzoek.
Die voorkeur voor huren is geen ongedwongen voorkeur, maar voor een deel overmacht. Doordat veel huizenverkopers met een restschuld blijven zitten als zij hun huis verkopen, zijn zij minder goed in staat een nieuwe woning te kopen. De banken zijn amper bereid de restschuld te verwerken in een nieuwe hypotheek. Dat blijkt uit onderzoek van branchevereniging VastgoedPro onder 800 taxateurs en makelaars.
Ongeveer 10% van de klanten van de makelaars heeft de woning onvrijwillig in de verkoop. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) constateerde begin deze maand dat er meer mensen van een koopwoning naar een huurwoning gaan dan in omgekeerde richting. De dynamiek in de huurmarkt is nu veel groter dan in de koopmarkt.

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jeroen Biegstraaten

  Ze huren tegenwoordig toch al van de bank?

 2. Marcel van Houten

  Het zijn de laatste stuiptrekkingen van een herstellende markt. Over een jaar of 2 is alles weer lekker normaal…..

  • ikookeven

   “prosperity is just around the world”, zei president Roosevelt ooit. En ik zeg het nu!

   (in antwoord op Marcel van Houten)
  • catchit64

   Ik hoop dat je gelijk hebt. Ben van huis uit geen zwartkijker en zie ook nu al herstel in de markt waarin ik werk dus ben hartstikke blij met mijn eigen huis.

   (in antwoord op Marcel van Houten)

Reacties niet toegestaan