Tiger Woods betaalt…

Op bijgaande foto lest Tiger Woods (33) zijn dorst met een heerlijk flesje Gatorade. Kijkt u nog even goed, want dit beeld behoort met ingang van vandaag tot het verleden. Reden: het sportdrankje heeft Woods aan de kant gezet, omdat hij niet langer als de ideale drager van dit merk wordt gezien. 
Het lijkt wel of behalve zijn huwelijk ook zijn zakelijke imperium op instorten staat. Woods had bijzonder lucratieve contracten met sponsors en was een dankbaar reclame-object, maar links en rechts is men nu bezig zich van hem te distantieren. 
Op de Amerikaanse networks zijn reclamefilms met Tiger Woods al niet meer op prime time te zien. Op 29 november is zijn laatste spot voor Gillette-scheermesjes uitgezonden. Sindsdien is zijn vertrouwde verschijning rondom sportprogramma's zomaar verdwenen. 
Sinds zijn 'auto-ongeluk' op 27 november is Woods op de ranking van de meest geziene celebs geduikeld van plaats 6 naar plaats 24. 
Nog maar kort geleden werd bekend gemaakt dat Woods de eerste atleet was die meer dan een miljard dollar had verdiend, jaarlijks lag zijn inkomen rond de 110 miljoen. 
Maar - naar wordt aangenomen - zullen de contracten met Woods bij bedrijven als Nike, Pepsi Cola, Tag Heuer, Gillette en Procter & Gamble nu zeer kritisch worden bekeken. En lijkt het onaarschijnlijk dat Woods in 2010 zijn inkomen van dit jaar zal evenaren.

Bron(nen):   Blooomberg  Radar Online