Tenerife gaat in lockdown: toeristen kunnen eiland niet op of af

Gisteren vertelden twee vastberaden toeristen op het journaal waarom ze naar Tenerife gingen. Het was daar helemaal veilig.

Voorlopig zullen ze daar moeten blijven. Of meteen weer rechtsomkeert maken. Tenerife sluit in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn grenzen wegens de corona-epidemie. Daarna mag niemand het eiland nog binnenkomen of vertrekken.

  • Behalve voor noodgevallen (zoals om medische redenen) en ‘essentiële’ verplaatsingen (zoals werk), mag niemand het Canarische eiland nog buiten of binnen. Dat betekent dat de toeristen ter plaatse hun verblijf zullen moeten verlengen. De toeristen die van plan waren te komen, zullen hun reis moeten schrappen.
  • De avondklok wordt vervroegd en gaat al in vanaf 22 uur, in plaats van 23 uur.
  • Restaurants en bars mogen alleen nog op hun terrassen hun klanten bedienen, met respect voor de afstandsregels. Bezoek binnen is verboden.
  • Markten worden opgeschort en voor winkelcentra gelden strengere beperkingen van het aantal bezoekers.
  • En voor de inwoners: op kerstavond, Kerstmis, oudjaar en nieuwjaar mogen nog zes mensen uit maximaal twee huishoudens elkaar zien. Dat was eerder tien personen. Op andere dagen moeten gezinnen binnen hun eigen bubbel blijven.

Bron(nen):   Business AM