Avatar ontketent goudkoorts

De filmindustrie kijkt ademloos toe hoe de 3D-film Avatar van James Cameron alle records breekt. In de eerste drie weken heeft de film voor een omzet van meer dan 1 miljard dollar gezorgd en het einde is nog lang niet in zicht. De bezoekersaantallen daalden nauwelijks in het tweede en derde weekend van vertoning, wat ongekend is.
The Daily Beast meldt dat het succes van Avatar iedereen in Hollywood aan het denken heeft gezet over nieuwe en bestaande plannen, en met name over de vraag of welke producties ook in 3D moeten. De drie-dimensionale projectie waarbij ook diepte te zien is, is met de film van Cameron duidelijk doorgebroken.
Volgens geruchten komt Robin Hood, een film van Russel Crowe, ook uit in 3D, maar het is onwaarschijnlijk dat dat verhaal klopt. De film is al opgenomen en het toevoegen van 3D-effecten achteraf zou de film wel erg duur maken. Maar andere filmprojecten - zoals Cowboys and Aliens van Jon Favreau - worden wel aangepast.
De rest van het jaar staat geen geheide 3D-kaskrakers op de rol, met uitzondering van Alice in Wonderland (Tim Burton). Aan het eind van volgend jaar komt Steven Spielberg met zijn eerste 3D-film: De avonturen van Kuifje.

Bron(nen):   The Daily Beast