Davos, de bankiers zijn terug

Nog maar een jaar geleden, middenin de financiele crisis, had je meerdere bankiers die hun winterse uitstapje naar Davos hadden afgezegd. Maar dat is verleden tijd, want nu zijn ze gewoon weer allemaal present in het Zwitserse jetset ski-oord, aldus The Wall Street Journal
Op het jaarlijkse World Economic Forum doen zich zulke mooie business opportunities voor dat je wel gekt bent als je wegblijft. Dus Robert Diamond (Barclays) en Vikram Pandit (Citigroup) die in 2009 spoorlos waren, zijn nu weer van de partij. Goldman Sachs vaardigde alle 5 topmannnen af en ook de Bank of America is door de CEO vertegenwoordigd. Die in de sneeuw dan handjes kan schudden met John Mack van Morgan Stanley, Josef Ackermann van Deutsche Bank en James Dimon van JP Morgan Chase.
Het zal wel toeval zijn dat - ze waren nog amper geland - de berichten over de topbonussen van 2009 naar buiten kwamen, met alleen al in de VS 'executive compensation' ter waarden van zo'n 150 miljard dollar. En nog toevalliger: op Haiti snijden mensen elkaar op dit moment de keel af voor een bordje eten, terwijl het luxe-leventje in Davos weer z'n oude vormen aanneemt. Zeker, het een heeft niets met het ander te maken, maar ook weer wel, als je soms ziet hoe kunstig de media uiteenlopende zaken met elkaar weten te verenigen. 
Slim daarom, dat de wederopbouw van Haiti ook in Davos op de agenda staat. Kan niemand daar verder nog aanstoot aan nemen.
Verder gaat het er natuurlijk om dat de topbankers zoveel mogelijk topondernemers ontmoeten om samen de topplanen door te nemen die in het vat zitten, in de hoop dat daar topkredieten voor worden verstrekt door de topbankiers, waarmee topinvesteringen kunnen worden gedaan zodat er aan het eind van de rit weer een smakelijke topbonus voor het oprapen ligt.
Nu snel terug naar Haiti voor het laatste nieuws. 

Bron(nen):   The Wall Street Journal