9 tips om gelukkig te worden van je werk

Forbes heeft een aantal suggesties hoe je gelukkig kunt worden op je werk. Sommige daarvan zijn verrassend:

  1. Hou op met oordelen. Alles zeker weten helpt niet. Regen is slecht. De baas de stad uit is goed. Als je dat doet sluit je verrassingen uit. Niet doen.
  2. Blijf niet staren op wat fout ging. Als je je onfortuin achter je kunt laten wordt je gelukkiger
  3. Breng de negatieve stemmen in je hoofd tot zwijgen. Bedenk iets om uit een spiraal van negatieve gevoelens te komen. Als je dat leert zal het je helpen.
  4. Zorg dat je op adem komt. Je werk kan een plaats zijn vol stress. Dan moet je buiten je werk tijd vrij maken om de stress te kunnen verwerken. Alcohol + TV is geen goed idee. Experimenteer wat voor jou wel werkt.
  5. Probeer de zin van je werk in te zien. Zie dat het zinvol werk is, op de een of andere manier. Of dat je zin hebt voor je collega's, of desnoods dat het geld dat je verdient zin geeft. Maar geeft het op een of andere wijze zin, wat je doet.
  6. We zijn allemaal hetzelfde. Je kunt wel denken dat die anderen niet deugen, de baas, de collega's, maar tenslotte zijn we allemaal hetzelfde. Zoek naar de overeenkomsten in plaats van naar de verschillen.
  7. Heb medelijden met een nare baas. Veel mensen verlaten een bedrijf vanwege een rotbaas. Maar rotbazen zijn overal, dus je loopt het risico dat je weggaat, om een andere naarling te krijgen. Kijk naar een nare baas als naar een kind met een slecht humeur. Plaats je boven zijn gekte en je hebt er stukken minder last van.
  8. Weet wanneer je een andere baan moet zoeken. Als het echt hopeloos is, dan weet je dat eigenlijk wel. Als de omstandigheen dusdanig zijn dat je niet tot je recht zult komen, weet dan da je weg moet gaan. En volg bij de volgende baan dan weer de vorige negen punten.
  9. Focus en word betrokken. Als je scherp voor ogen staat wat je doet en je raakt bij dat werk betrokken, dan wordt het leuker en gaan de dagen sneller.


Bron(nen):   Forbes