Amazon wil pakketten met drones gaan bezorgen

De Amerikaanse webwinkel Amazon wil in de toekomst pakketjes bezorgen met drones. Dat heeft de baas van het bedrijf zondagavond gezegd in het Amerikaanse tv-programma 60 Minutes.

Volgens topman Jeff Bezos is Amazon deze nieuwe bezorgmogelijkheid al aan het testen. Mensen zouden op deze manier sneller hun pakket in huis moeten hebben. Bovendien is het effciënter, aldus de topman.

De onbemande vliegtuigjes kunnen pakketjes tot 2,3 kilo afleveren in een straal van ruim 16 kilometer rondom een Amazon distributiecentrum. Dit betekent dat ongeveer 86 procent van de bestellingen die Amazon krijgt op deze manier kan worden bezorgd. Amazon verwacht ze over vier tot vijf jaar in te zetten.

Het zal werken, het zal gebeuren en het gaat heel leuk worden

Ook in Europa wordt er door steeds meer partijen nagedacht over de inzet van drones bij werkzaamheden die nu nog op conventionele wijze worden uitgevoerd. Zo wil men in de bouw drones gebruiken bij onderhoud van hoge objecten zoals windmolens en torens. In Duitsland zijn er initiatieven voor de inzet van drones voor het snel ter plekke bezorgen van een defibrillator en denkt Deutsche Bahn met de drones de pakkans van graffiti spuiters te verhogen.