Bitcoin koers krijgt flinke klap

De koers van de Bitcoin is opnieuw flink gedaald: binnen een tijdsbestek van 24 uur is de koers van de virtuele munteenheid bijna gehalveerd. Ditmaal stond China aan de basis van deze enorme koersdaling. De Chinese banken hebben besloten om de virtuele munteenheid niet langer toe te staan. Vorige week stond de koers van de Bitcoin nog op 1065 dollar, donderdag daalde de koers met maar liefst 46% naar 576 dollar. Vervolgens steeg de koers weer naar 750 dollar en stabiliseerde de koers zich weer. De Chinese Volksbank heeft financiële instellingen een verbod opgelegd, ze mogen niet langer transacties uitvoeren met Bitcoins. Volgens de Volksbank brengt het speculeren met bitcoins teveel risico’s met zich mee. Verder is de Volksbank bang dat criminelen de virtuele munteenheid misbruiken om geld wit te wassen. De Chinese zoekmachine Baidu, vaak gezien als de Chinese versie van Google, heeft meteen gereageerd op het verbod van de Volksbank. Baidu accepteert niet langer bitcoins en bracht daarmee een flinke klap toe aan de koers van de Bitcoin. Het bedrijf begon in oktober met het accepteren van bitcoins, toen de koers van de Bitcoin flink steeg.

Bron(nen):   NU Tech      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Frank

  Een klap omhoog bedoelen jullie zeker?

  Nu china de BTC officheel gescheiden heeft en er een SPECIALE economische zone van gemaakt heeft , stijgt ie weer http://bitcoinwisdom.com/markets/btcchina/btccny je
  hoort het goed een SPECIALE economische zone , wat betekend dat als de
  een groter groeit dan de ander ze er een kunnen laten vallen……

  en we weten allemaal hoeveel dollar schulden china in bezit heeft niet?????? 🙂

 2. Henk

  Inderdaad de koers is al weer flink aangetrokken en ik verwacht dat we eind januari weer een nieuw record hebben.

  Wil je oefenen met Bitcoin zonder te hoeven investeren dan kun je op de volgende site gratis bitcoins krijgen:

  http://freebitco.in/?r=202775

  Je hoeft alleen je bitcoinadres in te vullen en een wachtwoord, verder is er geen registratieprocedure. Je krijgt elk uur gratis bitcoins in een soort loterij (Tot +- 0,2btc!),ze betalen echt uit! Het grappige is dat je ook nog hoger/lager kunt spelen met je gratis bitcoins om eventueel nog meer te ontvangen.

Reacties niet toegestaan