Cameron op jacht naar ambtenaren met bonus

De symboolpolitiek wordt in Groot-Brittannië onverminderd voortgezet door de nieuwe premier, David Cameron. Op zoek naar bezuinigingen is onmiddellijk het oog gevallen op ambtenaren die veel geld verdienen of die zelfs bonussen ontvingen.
Berucht zijn bijvoorbeeld de verhalen van hoge BBC-functionarissen die niet alleen veel verdienen, maar tijdens tv-festivals aan de Côte d'Azur ook steevast in de duurste villa's zitten. Is allemaal voorbij als het aan de nieuwe regering ligt.
Wie een topfunctie bij de overheid bekleedt, zal dadelijk niet meer dan 20 keer het salaris ontvangen van de slechts betaalde collega. Ook wordt gezocht naar de ambtenaren die vlak voor de machtswisseling nog even een vette baan kregen toegeschoven, want iedere mogelijkheid om Labour te beschimpen wordt uiteraard benut. 
Verder zal het beperken van bonussen bij de overheid slechts 15 miljoen pond op jaarbasis gaan uitmaken, maar dat is niet de kwestie. 
Er is een tekort van 167 miljard pond op de begroting en voor overal het mes in gaat, moet de regering laten zien dat het eigen apparaat niet zal worden overgeslagen. Dus eerst gingen de ministerssalarissen omlaag, nu worden de beter betaalde ambtenaren aangepakt en dadelijk kan het keiharde snoeiwerk voor alle Britten een aanvang nemen.

Bron(nen):   The Daily Telegraph