Is deze vrouw te sexy om bij een bank te werken?

Debrahlee Lorenzana werd door de New Yorkse Citibank ontslagen, maar daar legt zij zich niet bij neer. Ze is ervan overtuigd dat ze haar ontslag uitsluitend te danken heeft aan het feit dat ze te sexy is. Door haar aanwezigheid zouden haar collega’s zich moeilijk kunnen concentreren. Daarom moest ze zich houden aan een aantal kledingvoorschriften. Zo mocht ze geen kokerrokken meer dragen of hakken hoger dan 7 cm.

‘Mannen gaan zich in haar gezelschap gedragen als volslagen idioten, maar dat is niet haar schuld’, zegt Tanisha Ritter, een ex-collega die zich lovend uit over Lorenzana’s werkhouding. Debrahlee sleept de Citybank nu voor de rechter, omdat die een seksueel discrimenerende werkomgeving creërt. Haar advocaat vindt dat Debrahlee Lorenzana inderdaad behoorlijk hot is, maar is er van overtuigd dat hun zaak een goede kans van slagen heeft.

Het is trouwens niet de eerste keer dat de 33-jarige alleenstaande moeder van Italiaans-Puertoricaanse afkomst ontslagen wordt naar aanleiding van seksuele intimidatie. In 2003 werd ze door haar toenmalige werkgever, de Gemeentelijke Credit Union, uitgeroepen tot verkoopmedewerker van de maand. Niet lang daarna vroeg een manager haar mening over een foto. Het plaatje dat hij op zijn computer opende, was een foto van zijn penis. Ze diende een klacht in en kort daarna werd ze ontslagen.

Bron(nen):   Village Voice