Geen tsunami van Roemenen, het begint hooguit te druppelen

Een rondgang van de Persdienst langs gemeenten waar je veel Oost Europeanen zou verwachten leert dat de aangekondigde 'tsunami' (PVV) van Bulgaren en Roemenen (nog) niet heeft plaatsgevonden. Sinds 1 januari kunnen inwoners van die landen zonder probleem naar Nederland komen om te werken. Maar het lijkt er op dat ze amper komen. Bij de West-Brabantse tuinbouwgemeente Zundert bijvoorbeeld, een gemeente met veel kassen, stonden op 31 december 2013 142 Roemenen en 31 Bulgaren ingeschreven. In de eerste 2 weken van 2014 kwamen daar 10 Roemenen en 0 Bulgaren bij. "Wij verwachten geen schokkende toeloop", zegt een woordvoerster tegen de Persdienst. Hetzelfde geluid klinkt in de gemeenten Westland (0 nieuwe inschrijvingen), Den Haag en Rotterdam, van oudsher gemeenten waar veel Oost-Europeaanse arbeidsmigranten wonen en werken.

Bron(nen):   BN De Stem      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. klooster

  We zijn nog maar een paar dagen in 2014 onderweg.
  Wacht maar af.

 2. RhodBerth

  10 Roemenen in 10 dagen…..350 Roemenen in een jaar.
  Zundert telt 20.000 inwoners, waaronder dus 142 Roemenen. dat betekent dus dan na 1 jaar Het aantal Roemenen met 200% is toegenomen, en de Roemeense gemeenschap eerst 0,75% uitmaakte van Zundert en dan 2,5%, een groei van 1,75 procentpunt in 1 jaar.

  Dat vind ik dus toch best wel een aardige groei.

  Nu ben ik zelf een voorstander van de open grenzen, en denk ik dat op de middellange termijn het ook goed is voor Nederland, maar dit soort verhalen ondergraven juist de PR van de Roemenen en de EU, want het is gewoon een leugen. En met leugens jaag je alleen maar mensen tegen je in het harnas. Wees gewoon eerlijk: de kop moet zijn dat er toch al meteen veel Roemenen naar NL komen.

 3. Dead Silence

  Een lek begint altijd me druppelen, totdat de leiding barst. Bij mij in de buurt, grensstreek, lopen al Bulgaren rond die komen shoppen als je niet thuis bent.

 4. WimB

  Doet er in het geheel niet toe. Onze blonde marketingspecialist vindt vanzelf een andere groep indien politiek opportuun.

 5. De Staatsburger

  Grenzen dicht
  Gulden terug
  Nederland onafhankelijk!

 6. Robin B.

  Ze kunnen hier wel komen, maar dan moet er ook wel werk voor ze zijn. Ik weet uit mijn omgeving dat werknemers toch liever met Polen blijven werken voorlopig. De uitzendbureaus zijn dat ondertussen gewend en daarom zijn ze beter te begeleiden. Zodra de Bulgaren/Roemenen eenmaal wat welwillende bedrijven hebben gevonden zullen de Polen pas voor de Roemenen/Bulgaren worden ingeruild.

Reacties niet toegestaan