Amazon geeft toe: medewerkers moeten soms in fles plassen

De bezorgers van Amazon moeten soms in een fles plassen, omdat ze geen tijd hebben om een toilet op te zoeken. Dat geeft de Amerikaanse webwinkelgigant nu eindelijk toe na eerdere beschuldigingen.

Republikeins parlementslid Mark Pocan schreef onlangs op Twitter: "Jullie zijn nog geen 'progressieve werkplek' enkel omdat je werknemers 15 dollar per uur betaalt, terwijl ze wel in flesjes water moeten plassen."

Eerst ontkende Amazon. “Gelooft u dat plasverhaal echt? Dan zou er niemand voor ons werken”, klonk het op het officiële Twitteraccount van het bedrijf.

Maar snel daarna kwamen media met meerdere getuigenissen van chauffeurs. “We weten dat chauffeurs soms moeilijk een toilet kunnen vinden vanwege het verkeer of omdat ze op kleine wegen rijden, en zeker nu in coronatijden veel openbare wc’s gesloten zijn”, aldus Amazon.

De webwinkel belooft verbetering, maar Pocan moet het eerst nog zien. “Het gaat niet om mij, maar wel om jullie werknemers, die jullie niet met genoeg respect en waardigheid behandelen”, tweette hij. “Erken de onvoldoende arbeidsomstandigheden die jullie voor al jullie werknemers hebben gecreëerd en doe er iets aan.”

Bron(nen):   HLN