Het kabinet krijgt van ondernemers een 4,9

De ondernemers zijn nog nooit zo ontevreden geweest over het kabinetsbeleid dan nu het geval is. Vooral de hoge belastingdruk, het lage consumentenvertrouwen en de grote hoeveelheid regels zorgen voor somberheid, zo blijkt uit een enquête van werkgeversorganisatie VNO-NCW onder 471 ondernemers dat vandaag wordt gepubliceerd en die De Telegraaf al in bezit heeft. Het kabinet scoort met een 4,9 een historisch laag rapportcijfer en scoort daarmee nog slechter dan het vierde kabinet-Balkenende dat in 2008 een 5,4 kreeg. Drie jaar geleden was de achterban van VNO-NCW met een 6,7 een stuk positiever over het minderheidskabinet van VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV. „Onze achterban is nooit gecharmeerd geweest van lastenverhogingen. Maar het automatisme waarmee die lasten het afgelopen jaar steeds zijn verhoogd, zit de ondernemers ontzettend dwars”, zegt voorzitter Bernard Wientjes in De Telegraaf. De regering doet verder te weinig aan het stimuleren van de bouwsector en de woningmarkt, het aanpakken van de economische crisis en het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Ondernemers zouden bij verkiezingen vooral stemmen op VVD (25%) en D66 (25%). Het CDA zou met ruim 20% de derde partij worden. De PVV komt nauwelijks in het plaatje voor. Slechts een kleine 3% van de ondernemers zou op de partij van Wilders hebben gestemd.

Bron(nen):   De Telegraaf      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Amateurs in een strak pak. Onze Tweede Kamer.

 2. Jannie Ooms

  Niet alleen de ondernemers zijn terecht ontevreden over dit gedoogkabinet. Ook de huurders, die hun lasten ook dit jaar weer torenhoog zullen zien stijgen en deels in de armoede terecht komen. Met dank aan de inbreng van Pechtold van D66 in het Woonakkoord.

  Ik zie met zorg dat D66 stijgt in de peilingen, louter op grond van de gladde praatjes van ex-veilingmeester Pechtold. Ik hoop dat huurders tijdig beseffen dat ze bij D66 niets te zoeken hebben en die partij weer naar de zijlijn wordt verwezen als de kiezer aan het woord is.

  • marianne martens

   De mensen in de Politiek houden niet van het volk, terwijl we echt wel kunnen abstraheren en het gedrag nu ook weer niet veel anders is dan die van het gewone volk. Pechthold vindt zichzelf heel heel heel erg goed. Vraag me af of hij wel eens twijfelt.

   (in antwoord op Jannie Ooms)

Reacties niet toegestaan