Nederland blijkt helemaal niet zoveel ambtenaren te hebben

Alles is relatief, maar volgens cijfers die The Economist heeft verzameld valt het met de omvang van het ambtelijk apparaat in Nederland reuze mee. Er zijn landen, met name in Scandinavië, waar veel meer mensen in dienst zijn van de overheid. Er zijn trouwens enorme verschillen. Van de 30 procent van Noorwegen tot de ruim 10 van Duitsland. In Nederland blijkt het aantal ambtenaren fors gedaald en met 15 procent wijkt het aantal niet erg af van het gemiddelde van de rijke (OECS)-landenw640

Bron(nen):   Economist      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Desperanto

  Ik zie voor Nederland een verschuiving van Overheid naar Publieke sector. Zal met de semi-privatisering te maken hebben.

 2. Vogelbeest

  Vergelijken met de slechtste levert niets op. Vergelijk het liever met landen met een echt kleine overheid, zoals Hongkong of Zwitserland.
  Idere verkiezing weer wordt ons een kleinere overheid beloofd. Geloof niet dat het ooit gebeurd is.

 3. FritsB

  In NL zijn nogal wat overheidsdiensten geprivatiseerd (mijn eigen rijksdienst bestaat nu uit een aantal provinciale stichtingen). Vallen die nu statistisch onder Publieke Sector? Of is een geprivatiseerde reinigingsdienst gewoon een particulier bedrijf dat diensten levert aan de overheid?

Reacties niet toegestaan