Miljonair vindt het fantastisch dat er miljarden armen zijn

Kevin O'Leary heeft 300 miljoen en is dus rijk. Desgevraagd zegt hij het prima te vinden dat er miljarden mensen arm zijn. Dat houdt hen scherp, is zijn idee. "Fantastisch toch?", aldus de Canadese zakenman in zijn eigen economisch programma 'The Lang and O'Leary Exchange'. Dit zal iedereen motiveren om ook tot dat select groepje te behoren. Vechten zullen ze om de top te bereiken. Ik kan dit nieuws alleen maar toejuichen, wat is daar nu mis mee". "Meen je dat nu echt?", vroeg zijn co-presentatrice. "Dus iemand die per dag een dollar verdient in Afrika moet wakker worden met de gedachte dat hij de nieuwe Bill Gates zal worden?" "Dat is de motivatie die iedereen nodig heeft", antwoordt O'Lary. "Zeg me nu niet dat je de rijkdom nog eens wil herverdelen. Dat gaat nooit gebeuren, oké? Als je hard werkt, kan je op een dag stinkend rijk worden."

Bron(nen):   Huffington Post      

30 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Buck Danny

  Zou deze man echt zo simpel zijn of dacht hij eens even lekker te zaaien met een alles-en-iedereen-over-één-kam boodschap?

  • marianne martens

   hij is echt zo simpel, zeggen dat je rijk bent en miljarden mensen arm zijn door hun eigen schuld getuigt van armoede en weinig algemene ontwikkeling.Het balletje wordt wel een keer terug gemept bv op de
   drempel van de Hemel.

   (in antwoord op Buck Danny)
   • Heldoppantoffels

    Je hebt gelijk hoor maar van mij mag die arme meute dat geld bij deze man komen halen, geen moeite mee.

    (in antwoord op marianne martens)
    • marianne martens

     je ziet het wel vaker, het is een intelligente man met een mooie opleiding die denk, of misschien niet dat alles door zijn capaciteiten komt. Misschien kan hij een gedeelte aan de Indianen geven ( Neil Young), vanwege het schaliegas e.a.

     (in antwoord op Heldoppantoffels)
     • Heldoppantoffels

      Goede suggestie, hopelijk gaat dit systeem spoedig door de hoeven en kunnen we opnieuw beginnen met een beter systeem en een nieuw soort leiders.

      (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      het zijn geen cijfers maar het hele systeem is al aan het instorten. Er zijn behoorlijk wat gewetensvolle mensen, alleen vrees ik dat “gewetenlozen” ( verhaaltje van de RABO over ledencertificaten en weer doorverkopen ) ons in de “tang” hebben. Zou het hypergaaf/cool als het hele zooitje de Noordzee inkacheld.

      (in antwoord op Heldoppantoffels)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Inderdaad niet zo fraai.

    Ik heb werk gerelateerd genoeg rijke figuren meegemaakt die niet vies zijn van een beetje arrogantie en neerkijken op anderen.
    Ze vergeten dat ze gewoon de ultieme mazzel hadden.
    Niet iedereen heeft zoiets.

    En je moet maar een aantal facetten meekrijgen ook.
    Het aantal factoren die meespelen om te bepalen of iemand boven komt drijven zijn te divers om een formule te geven voor succes.

    De leugen dat iedereen rijk kan en moet worden is er een waar veel mensen intrappen.
    Wat is rijk he?

    (in antwoord op marianne martens)
   • Karel Kritisch

    Die meneer is armer dan hij beseft.

    (in antwoord op marianne martens)
 2. Anton van Haasteren

  Hij denkt dat hij immuun is voor de sores van al die mensen. Dan is het makkelijk praten.

 3. Leo

  Waarom zou je stinkend rijk willen worden?
  Misschien zijn er mensen die gewoon het leven willen beleven. En die niet tot dat selecte groepje willen behoren. Daarvoor is het niet fijn als je de hele dag bezig bent met voor je eten te zorgen en ondertussen honger te lijden.
  Maar ook niet als je de hele dag bezig bent met nog rijker te worden dan dat je al bent. Als inhaligheid en jezelf profileren je grootste drijfveren zijn.

  In beide gevallen beleef je het leven niet optimaal.
  Een ding is zeker, Kevin O’Leary is een zielige man, er gaat veel aan hem voorbij. Bovendien kan hij met zijn geld niet terug kopen wat er al aan hem voorbij is gegaan.

 4. Karl Ruprecht Kroenen

  Arm zijn is een keuze.

  (edit, natuurlijk loop ik even te stoken) 😉

 5. knier

  “Wie niet steelt of erft blijft arm tot hij sterft”
  Ben benieuwd hoe het bij die Kevin zit?

 6. Bart_van_Oerle

  “Dit zal iedereen motiveren om ook tot dat select groepje te behoren. Vechten zullen ze om de top te bereiken.”

  Dat is de gedachte, maar dat is niet de werkelijkheid. Het is namelijk zo dat het tien keer moeilijker is om de juiste dingen te doen als je arm bent, dan wanneer je dat niet bent. Armen, die dagelijks het hoofd boven water moeten zien te houden, hebben de ruimte niet in hun hoofd om plannen te maken om een hoop geld te verdienen.

  Zo zorgt armoede ervoor dat je arm blijft en is het heel moeilijk om eruit te komen.

  Bron: Scarcity – Sendhil Mullainathan & Eldar Shafir

 7. Dead Silence

  Ik heb een kind en op jonge leeftijd mijn zus verloren en mijn vrouw heeft recentelijk een stroke gehad. Rijk zijn is gezondheid en gelukkig zijn. Ik heb een goed salaris, ben relatief gezien misschien ook rijk, maar mogen leven in gezondheid en gelukkig zijn is niet in geld uit te drukken. Ik zal niet ontkennen dat het handig is om veel geld te hebben, maar is niet key in het leven.

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Wij zijn dus kennelijk een soort van lotgenoten!
   Ik ben het volledig met je eens.

   (in antwoord op Dead Silence)
  • Karel Kritisch

   Zo is het. Vreselijk wat je hebt meegemaakt trouwens. Dat je vrouw snel mag herstellen. Meneer O’Lary koopt kennelijk zijn familieband en vrienden op de markt.

   (in antwoord op Dead Silence)
 8. Karel Kritisch

  Nee meneer O’Lary dat is niet fantastisch dat is een ware nachtmerrie die u schetst. Dat iedereen gaat vechten om de top te bereiken.. dat wordt een hele nare wereld. Veel arme mensen wordt de kans ontnomen om een NORMAAL bestaan op te bouwen omdat ze worden uitgeknepen door mensen zoals u. Zo’n wereld waar mensen elkaar keihard moeten aftroeven zonder mededogen, met alleen maar graaien, hebzucht, ikke, ikke, ikke, dat is waar deze planeet en wereld aan kapot gaat. Werken is goed, hard werken ook, maar niet iedereen kan naar de top en die mensen hebben ook recht op een waardig leven. Walgelijke Larykoek.

 9. Karel Kritisch

  Sommige mensen zijn zo arm. Het enige dat ze hebben is geld.

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Klopt.

   (in antwoord op Karel Kritisch)
  • Heldoppantoffels

   Mooie woordkeuze, complimenten!! Eigenlijk zouden de arme mensen hem hulp moeten bieden om zijn situatie van (geestelijke) armoede te verbeteren. Dat is pas een interessant karma-achtige gedachtegang.

   (in antwoord op Karel Kritisch)

Reacties niet toegestaan