Nederlandse vinding: een superantenne voor wifi – beter bereik, sneller, meer data

Marcel Boekhoorn, miljardair, bekend van De Pers, heeft een uitvinding in handen die de wereld van de draadloze technologie op zijn kop gaat zetten. Deze 'superantenne', die hij op de markt brengt via zijn bedrijf Antenna Company, is 'in potentie zijn meest succesvolle bedrijf ooit', zo vertelt Boekhoorn in  Quote. Hij komt met een nieuwe generatie antennes die het wifibereik van onder meer smartphones, routers, maar ook auto's en vliegtuigen enorm moet verbeteren. De systemen van Antenna Systems kunnen ook worden gebruikt voor medische apparatuur, wapens en radarsystemen. "Deze superantenne wordt een wereldknaller", laat Boekhoorn aan De Telegraaf weten.  De antennes waarover zijn bedrijf beschikt zijn sneller, beter en geavanceerder dan alles wat er tot nu toe op de markt is. Waar een gemiddelde smartphone nu nog tot zeven verschillende antennes nodig heeft, is dat er met deze technologie nog maar één. Bovendien kunnen de antennes van Boekhoorn spectaculair meer data verzenden en ontvangen dan de bestaande exemplaren. ‘Dus je kunt je voorstellen dat dit redelijk interessant is’, aldus Boekhoorn tegen Quote. Hij zegt in gesprek te zijn met vrijwel alle topspelers in de wereld van de draadloze communicatie, maar wil nog niet zeggen om welke bedrijven het gaat. 'Maar geloof mij: we praten echt alleen met wereldspelers.' De productie van de super-antennes gaat in maart van start. Het bedrijf krijgt een vestiging op de High Tech Campus in Eindhoven (ook eigendom van Boekhoorn), het hoofdkantoor bevindt zich formeel op Curaçao. Opmerkelijk is ook de naam van de CEO van de onderneming. Dat is Roel Pieper, ooit topondernemer, maar de laatste jaren vooral in het nieuws door moeizame faillissementen.

Bron(nen):   Quote      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Erik

  Ronald Pieper??? Roel Pieper… Ronald Pieper = bekend van Puttense Moordzaak. Roel Pieper (http://nl.wikipedia.org/wiki/Roel_Pieper)

 2. Erik

  Dit verhaal doet trouwens een beetje aan Jan Sloot denken… http://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Sloot

  • kletsmajoor

   Goede opmerking. Ook opvallend dat de namen van Boekhoorn en Pieper ook in het verhaal van Sloot opduiken. Zouden deze mannen misschien een beetje goedgelovig zijn?

   (in antwoord op Erik)
 3. Toms

  Hahaha, en we tikken het gewoon op. Hij zegt het zelf; revolutionair. Dus dan zal het wel zijn. Daar hoeven geen feiten of onderbouwingen bij. Het is gewoon… beter!

 4. Leo

  Wonderantenne’s, zo is mij geleerd, bestaan niet. De meeste antenneprincipes dateren van voor WOII. Sindsdien is er niet veel meer aan de principes veranderd. Net zoals aan de wetten van Maxwell trouwens, is ook nooit iets veranderd.
  Maar in handen van Boekhoorn gaan deze wetten op hun kant begrijp ik.

  Het meeste valt altijd te verdienen aan de verkoop van emotie en sprookjes.
  Marcel Boekhoorn, miljardair, verstaat dit vak kennelijk als geen ander.

  We zullen zien.

 5. Dead Silence

  Roel Piper, Marcel Boekhoorn doen mee. Ik zeg:” http://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Sloot” Ik lees in het artikel geen enkel bewijs wat revolutionair is. En zoals Leo al aangeeft, lijken de wetten van Maxwell in handen van Boekhoorn en Pieper veranderd te zijn. Knap hoor. Het revolutionaire idee zal slechts een incremental improvement zijn, die waarschijnlijk niet interessant is.

 6. kletsmajoor

  Tweakers geeft een hint welke technologie erbij betrokken zou kunnen zijn.
  http://tweakers.net/nieuws/94240/nederlands-bedrijf-wil-ontvangst-smartphones-verbeteren-met-betere-antenne.html

 7. Har Davids

  Roel Pieper in een adem noemen met een innovatief product is vragen om problemen, gezien zijn verleden.

  • marianne martens

   ja, volgens mij ook. Ooit de man in een rode Porsche, ongeveer 100 km per uur ( 30 gewenst ) in de kern van Bloemendaal zien rijden.

   (in antwoord op Har Davids)
 8. Dirk Zeeman

  Als het echt Roel Pieper is, dan is dat dus de man die ook geloofde in de wonderbaarlijke datacompressie van TV-reparateur Jan Sloot.

  http://webwereld.nl/e-commerce/38500-het-compressiegeheim-van-jan-sloot-ontrafeld

  Roel Pieper heeft na zijn 22e uberhaupt nooit iets anders gepresteerd dan jophoppen van bonus naar bonus en bleef nergens lang genoeg om enige resultaat te boeken.

 9. jan

  Broodje aap, zit al 45 jaar in antenne ontwerp van LF tot ver in het terra bereik, en een hoop foefjes en trucjes toegepast, maar de wetten van Maxwell, Faraday et al zijn niet om te buigen.

 10. Ton de Liefde

  Een breedband antenne die 6 dB effectiever is dan een afgestemde antenne, dat is zo ongeveer het perpetuüm mobile. Plaats zo’n zend antenne naast eenzelfde ontvangst antenne en bingo! M.a.w. eerst zien, dan pas investeren.

Reacties niet toegestaan