Vliegtuigmaaltijden graadmeter van de economie?

Economie
donderdag, 18 november 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Ach ja, vroeger. Vroeger was alles beter. Zelfs de maaltijden aan boord van een vliegtuig. Kom daar nu eens om. Passagiers mogen blij zijn als ze überhaupt wat te eten krijgen. En als er wat wordt geserveerd, dan wordt dat meestal maar opgegeten om de verveling te doorbreken. Snel wegspoelen is het beste. De kwaliteit van een vliegtuigmaaltijd zou wel eens aan de economische situatie van een land kunnen liggen: hoe beter de economie er voor staat, hoe smakelijker de maaltijd. Nou ja, smakelijk. Onlangs is onderzocht dat door 'witte ruis', bijvoorbeeld het geluid in een vliegcabine, eten ons minder smaakt. Maar toch, het oog wil ook wat. The Huffington Post verzamelde 19 foto’s van maaltijden van verschillende vliegmaatschappijen en stelt de vraag welke vliegtuighap er het appetijtelijkst uitziet en welke niet de moeite waard is het folie er af te trekken.
Een selectie:
Air France
slide 13491 184034 large
American Airlines
slide 13491 184031 large
Virgin Atlantic
slide 13491 184035 large
Lufthansa
slide 13491 184043 large
Japan Air
slide 13491 184072 large
AlItalia
slide 13491 184059 large