Nouriel Roubini maakt in 4 zinnen de Bitcoin af: ‘het is een piramidespel, geen munt’

Econoom Nouriel Roubini, de man die beroemd werd omdat hij al voor 2008 de financiële crisis voorspelde en doorgrondde, maakt met 4 heldere zinnen duidelijk dat de Bitcoin volgens hem een modieuze, opgeblazen onzin munt is.
1. De Bitcoin is een goed werktuig voor criminele activiteiten, maar daarnaast is het geen munt, omdat het geen rekeneenheid is, amper een betaalmiddel en geen manier om waarde op te slaan
2. Bitcoin is geen rekeneenheid omdat van goederen en diensten de prijs niet wordt uitgedrukt in Bitcoins en dat zal niet anders worden.
3. Bitcoin is geen manier om waarde op te slaan en om te beleggen omdat er geen waarde staat tegenover de Bitcoin. Bovendien maken de geweldige schommelingen in de prijs van de Bitcoin het een lousy belegging
4. De Bitcoin is dus geen munt of valuta. Het is een Ponzi game en een instrument voor misdaad. Bovendien is het ook onveilig, omdat hackers je Bitcoins kunnen afpakken.

Bron(nen):   Business Insider      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Bij op tijd in- en uitstappen kunnen pyramidespelen zeer rendabel zijn.

  • Edward_II

   “I know this game. It’s called ‘cat and mouse’… and there’s only one way to win: be the cat!” — Cat, Red Dwarf

   (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Solonechope

  Zoal zo vaak heeft zelfbenoemde apocalypster Roubini een slecht gefundeerde mening, net zo goed als netwerkmarketing geen piramide verkoop is, is de Bitcoin geen Ponzi schema.

 3. Welingelichte Kring

  Spijtig dat vele media blijven steken bij sensatie zoekerij. Nog spijtiger dat sommige economen uitspraken doen over zaken waar ze klaarblijkelijk geen kaas van hebben gegeten.

  Wellicht wordt het een keer tijd voor “welingelichte” kringen om zich wel in te lichten over de Bitcoin. Zowel over het platform als de valuta. Dan komt er misschien een keer een Bitcoin artikel met diepgang.

  Een goed begin: http://www.marketingfacts.nl/berichten/het-grote-bitcoin-misverstand

 4. De Staatsburger

  Nooit van gehoord.

 5. Flo

  1. Dagelijks gaat er een veelvoud aan traditionele valuta van het totaal aantal bitcoins rond in het criminele circuit 2. Het internet staat vol met producten en diensten uitgedrukt in bitcoin (Roubini heeft geen ogen of geen internetverbinding) 3. Prijsfluctuaties zijn normaal in dit vroege stadium in combinatie met alle moeite die overheden, media en de bankenlobby doen om dit systeem de kop in te drukken 4. Cryptocurreny voldoet niet aan de voorwaarden om als piramidespel of ponzi scheme geklasseerd te kunnen worden, ons huidige financieel systeem daarentegen… =D

 6. Frank

  in den haag denken ze daar heel anders over.
  http://www.missethoreca.nl/Cafe/Nieuws/2014/3/Haagse-ondernemers-gaan-Bitcoin-accepteren-1478100W

 7. Frank

  Bitcoin: The Psychology of Money – Stefan Molyneux speaks at the Texas Bitcoin Conference
  http://www.youtube.com/watch?v=BhL1Y1lg35w

 8. Edward_II

  Vervang “Bitcoin” door “aandelen” en het verhaal klopt nog steeds.

Reacties niet toegestaan