Neemt een robot jouw werk over? Zie hier de kans

Het ene beroep leent zich veel beter voor het overnemen door een robot dan het andere beroep. Voor taxichauffeurs bijvoorbeeld ziet de toekomst er somber uit met de komst van de zelfsturende auto's. In deze tabel staat voor een aantal (groepen) beroepen de kwetsbaarheid voor overname door robotsBj8-uhMIgAAgoMX.jpg-large

Bron(nen):   Fastcoexist      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Musicians and Singers staan heel veilig op 7,4%. Maar die hebben al ene totale kaalslag moeten doorstaan toen Edison de fonograaf uitvond. Vóór die tijd had iedere horeca gelegenheid een muzikant aan het werk, of men maakte gebruik van rondtrekkende muzikanten. De muziek wordt nu al heel lang geheel geautomatiseerd voortgebracht.

 2. André Somers

  Ik geloof niet zo in dit lijstje. Veel taken van deze groepen zullen wellicht geautomatiseerd kunnen worden, maar dat wil niet zeggen dat de beroepen (geheel) verdwijnen.Ook bijzonder vind ik bijvoorbeeld het item ‘computerprogrammeurs”. Dat is zeker wel een creatief beroep, waar veel denkwerk en het interpreteren van wensen en requirements bij komt kijken. En iemand moet al die robots gaan voorzien van software toch?

  De rechtelijke macht lijkt me nu juist iets waar veel meer automatisering bij kan komen kijken dan die 3.5% die nu genoemd wordt. Expersystemen á la Watson kunnen daar uiteindelijk een groot deel van het werk overnemen denk ik. En met de digitalisering van de processtukken waar hard aan gewerkt wordt, wordt dat ook alleen maar eenvoudiger om te bouwen, aangezien de jurisprudentie veel toegankelijker wordt voor analyse.

 3. Audrey Cooper

  Hier (http://thejobcornerblog.wordpress.com/2014/03/16/jobs-most-likely-to-be-stolen-by-robots-revealed/) ging het er ook over, via een rapportje van Bloomberg.

 4. Robocomment

  Wel eens gepind bij een automaat of ga je naar een loket in de bank?
  Als je de klantenservice belt krijg je dan de telefoniste of een robotmenu?
  Wel eens extra betaald voor met de hand bereid voedsel?
  Wel eens een moderne autoproductielijn gezien?
  Wel eens een vuilniswagen gezien met 1 chauffeur en een robotarm of liepen er 2 beladers achter?
  Die robots zijn er allemaal al lang en het worden er zeker steeds meer!

Reacties niet toegestaan