Booking.com mag niet meer liegen

Een van de populairste sites om hotels te boeken is booking.com. En wie wel eens gebruikt heeft gemaakt van de site weet dat je vaak de indruk krijgt dat je moet opschieten met boeken, omdat er nog maar een paar kamers vrij zijn, volgens de site. Dat blijkt een leugen.

„Meestal staat er dan bij dat het om de laatste kamers gaat of dat ze later duurder zijn. Dat zijn leugens, want Booking.com beheert niet de hele voorraad van een hotel, dat meerdere verkoopkanalen heeft. Prijzen kunnen elke dag stijgen of dalen”, zegt marketingdeskundige Max Kohnstamm tegen De Telegraaf.

Hij sleepte Booking.com gisteren voor de Reclame Code Commissie, die binnenkort uitspraak doet. „De consument wordt bewust verleid tot snel boeken door onterecht te suggereren dat de kamers voor die prijs bijna uitverkocht zijn. Deze praktijken mogen niet”, aldus Kohnstamm, die actie nam na een groeiend aantal klachten.

De consumentenbond heeft zich bij de klacht aangesloten.

Booking.com ontkent de wet te overtreden. „In onze voorwaarden staat wat de regels zijn. Het gaat om ons aanbod en we brengen slechts vraag en aanbod bij elkaar. Elke beschuldiging over misleiding en wanbeleid wijzen we dus af.” Via Booking.com worden dagelijks 625.000 overnachtingen gereserveerd.