Loonmatiging bij Unilever: 930.000 voor huis topman

Unilever-topman Jean-Marc Huët kreeg afgelopen jaar een bijzondere vergoeding van ruim 930.000 euro om een huis aan te schaffen omdat het was- en voedingsmiddelenconcern behalve in Rotterdam ook in Londen zetelt.
Huëts entree bij Unilever bleef maart vorig jaar ook al niet onbesproken. Om hem te overreden tot zijn overstap ontving Huët een zogenoemd tekenbonus van bij elkaar 3,6 miljoen euro. 20 procent kreeg hij in contanten, de rest wordt de komende drie jaar in aandelen uitgekeerd onder voorwaarde dat Huët op het moment van uitkeren nog bij Unilever werkzaam is.
Deze ‘startbonus’ was volgens oud-Shell-baas Jeroen van der Veer, binnen de raad van commissarissen van Unilever verantwoordelijk voor het beloningsbeleid, nodig om Huët te compenseren voor bonusregelingen die hij moest opgeven bij zijn oude werkgever, het Amerikaanse farmaceutisch concern Bristol-Myers Squibb.
Naast zijn verhuisvergoeding en salaris ontving financieel directeur Huët een bonus van ruim 630.000 euro. In totaal incasseerde hij afgelopen jaar 2,1 miljoen euro.
Huët was de financiële man  bij Numico toen dat bedrijf onder Jan Bennink aan Danone werd verkocht. Bennink streek meer dan 80 miljoen op, maar Huët deed het met 34 miljoen euro ook niet slecht. Daarmee verdiende hij meer aan die overname dan Rijkman Groenink mocht opstrijken na die van ABN Amro.
  

 
Bron: Z24 en NRC Handelsblad (niet online)

Bron(nen):   Z24