Rijken worden ook nog eens ouder

Interessante grafieken van een studie naar de verwachte levensduur van 50 jarigen, verdeeld naar inkomen. Rijke mensen blijken een veel hogere levensverwachting te hebben dan arme. Dat zal allerlei oorzaken hebben. Betere voeding, verantwoorder lijfstijl, betere medische verzorging. En de verschillen zijn groot, zoals uit de grafieken blijkt, zeker voor vrouwen w640 (1) w640 (2) w640 (3)

Bron(nen):   Washington Post      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Verschrikkelijk! Het zou verboden moeten worden. 😉

 2. harrr

  tsja.. als je (goed) eten kan kopen houd je het inderdaad langer vol……. Wat een wetenschap weer !!

 3. Pietje_Precies

  ook nivelleren, door preventief ruimen boven de 65.

 4. 2374

  Dit is niets nieuws..

 5. 2374

  De rijken wonen in betere huizen, in betere buurten, zijn in luxere beroepen, in betere gezondheidszorg te vinden, kunnen alle gezondheidszorg in kopen, hoeven niet op de kleintjes te letten met boodschappen, wonen niet in dicht op elkaar in volkswijken. Kortom, ze kunnen het geld laten rollen wanneer ze dat willen.

  • Divert

   Op zich allemaal factoren die je noemt die noemt die niet zo heel veel met levensverwachting te maken hebben. “Armere” mensen roken meer, sporten minder, eten ongezonder (terwijl er bij de Lidl en de Aldi toch ook gewoon gezonde producten te koop zijn) hebben vaker overgewicht. Het zou ook zomaar eens een gebrek aan discipline kunnen zijn. Succesvolle mensen beschikken in zijn algemeenheid nu eenmaal over meer doorzettingsvermogen dan minder of niet succesvolle mensen.

   (in antwoord op 2374)
 6. Buck Danny

  Volgens mij hangt het voor een groot deel ook af van bewustwording en de keuzes die iemand maakt. Om er even een karikatuur van te maken: arm zijn betekent niet dat je er niet aan ontkomt om je kinderen elke dag chips, cola en plofkip voor te schotelen en in je vrije tijd sigaretten rokend op de bank naar Oh Oh Cherso moet kijken. Ook als je minder geld te besteden hebt kun je er een gezonde levensstijl op nahouden. Je moet het alleen wel weten en willen.

  • g.a van katwijk

   de rijken kopen hun kip bij de (dure ) poelier op de hoek dus geen plofkippen bij de supermarkt!
   de biefstuk bij de (dure) keurslager op de hoek en dus geen rund/paarde vlees bij de supermarkt!

   (in antwoord op Buck Danny)
   • Buck Danny

    Dat betekent nog niet dat je als armere wel plofkip, antibioticavlees en andere troep met teveel vet, zout en suiker hoeft te eten. Je kunt er namelijk gewoon voor kiezen om die dingen niet te eten.

    (in antwoord op g.a van katwijk)
    • g.a van katwijk

     nee dat is waar je kan het ook doen met een boterham met suiker!! de rest is te duur!!!!

     (in antwoord op Buck Danny)

Reacties niet toegestaan