Ook PSV gaat financieel bijna kapot

Zelfs PSV zit in grote financile problemen. Nu al is de situatie rampzalig, slaagt de club er niet in zich via de landstitel of de tweede plek te plaatsen voor de Champions League, dan wordt deze catastrofaal. Dat bevestigen directeur Tiny Sanders en Peter Swinkels, voorzitter van de raad van commissarissen van de club in twee regionale kranten, BN/ de Stem en het Eindhovens Dagblad

De verliezen stapelen zich op. PSV stevent na dit seizoen af op een negatief eigen vermogen tussen de vijf en tien miljoen euro. Nog eens de Champions League missen zou zonder rigoureuze ingrepen leiden tot een negatief eigen vermogen tussen de twintig en dertig miljoen euro. Daardoor komt het terugbetalen van schulden en (her)financiering van het Philips Stadion in de problemen.

De club lijdt structureel miljoenenverliezen op het menselijk kapitaal, de spelersgroep. In twaalf jaar gaat het om meer dan veertig miljoen euro. De totale loonsom van PSV ligt ondanks sterk dalende inkomsten nog steeds rond of iets boven de dertig miljoen euro per jaar.

Bron(nen):   Bn/de Stem