We willen niet meer kamperen

In de populariteit van de caravan zit al jaren de klad, maar nu raakt kamperen in een tent ook steeds meer uit de gratie. ABN Amro heeft in een studie van de Nederlandse toeristenbranche vastgesteld dat er steeds minder mensen naar de Nederlandse campings komen en dat veel campings dan ook op sterven na dood zijn. „Het aantal overnachtingen is afgelopen tien jaar met 25 procent teruggelopen”, blijkt uit een sectorstudie van ABN Amro. „Veel kampeerterreinen hebben te maken met structurele leegstand. Sommige campinghouders hebben plannen om ze om te bouwen naar huisjescomplexen.” Met de bungalowparken gaat het onverminderd goed, maar kamperen vinden steeds meer mensen te veel gedoe. Huisjes op campings doen het daarom nog heel redelijk.

Er is een overschot aan campings en een harde sanering is volgens deskundigen niet tegen te houden. Brancheorganisatie Recron bevestigde gisteren de verontrustende trend. „Om nog genoeg gasten te interesseren voor een kampeervakantie moeten ondernemers omschakelen.”,

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vestzak

  Tja, ik heb vroeger vaak gekampeerd. Niet met de caravan, wel met een tentje. Heerlijk. Half Europa doorgetrokken. Je zit nergens aan vast en kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. En het is natuurlijk vrij goedkoop. Belangrijk, als je nog jong bent.

  Maar ik zou er nu niet meer aan moeten denken. Dat gehannes met een tent of klapkar. Tegenwoordig kun je overigens steeds vaker uiterst royale tenten huren. Sommigen daarvan zijn meer huis dan tent.
  https://www.google.nl/search?q=glamping&es_sm=119&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=GyhrU93KKMHKOZfwgNgH&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1180&bih=959

  • Kopje thee

   Ja, maar volgens mij kan wildkamperen ook bijna nergens meer, toch? Dat lijkt me de enige lol ervan.

   (in antwoord op Vestzak)
   • André Somers

    Natuurlijk wel! Ga naar de Scandinavische landen en je kan vrijwel overal wildkamperen, gebonden aan enkele heel redelijke regels.

    In de bergen in de rest van Europa kan het ook prima; niemand zal je er op aankijken als je als hiker ergens in de middle of nowhere je bivak opslaat. Maargoed, dat is dan wel het soort kamperen van één nachtje in een trekkerstentje en de volgende ochtend loop je weer verder met je rugzak, waarbij je er uiteraard op let niets achter te laten…

    (in antwoord op Kopje thee)
 2. Kopje thee

  Haha, die foto, geniaal! Nederlandser kan niet, met dat pak melk!

 3. Pietje_Precies

  mooi zo, opzouten, dan heb ik meer plek met mijn tent

 4. KeesvdP

  Kamperen is vaak ook veel te duur geworden. Ze moeten gewoon zakken met de prijs.

 5. Dead Silence

  Je moet niet kamperen in pauperlanden als Spanje en Frankrijk, die je alleen maar zien als wandelend eurobiljet. Lekker in Noorwegen, of IJsland…daar is dat geen probleem.

Reacties niet toegestaan