FD: pensioenplan, Grieken, leve de Randstad

‘Pensioenplan slecht voor jongere’
Het alternatief dat FNV Bondgenoten gisteren presenteerde voor het vorige week afgesloten pensioenakkoord, pakt beter uit voor jongeren.
Dat stelt Theo Kocken, hoogleraar Risicobeheer aan de Vrije Universiteit (VU) in het FD. Er wordt eerlijker gedeeld tussen generaties en ook beter omgegaan met zekerheid. Kocken krijgt bijval van Erik Lutjens. Deze hoogleraar Pensioenrecht aan de VU oordeelt dat het pensioenakkoord onvoldoende zekerheden biedt voor de toekomst.
Grieken gaan parlement blokkerenGriekse actievoerders hebben gisteren gezworen vandaag het debat in het parlement over het nieuwste bezuinigingspakket onmogelijk te maken. Ze willen het parlementsgebouw met een groot aantal mensen omsingelen en zo verhinderen dat de afgevaardigden het gebouw betreden.
Die actie valt samen met een vierentwintiguursstaking die de twee grote vakbonden van het land hebben uitgeroepen. De bonden zeggen het land morgen volledig te zullen lamleggen.
Schultz kiest voor de Randstad
Investeringen in wegen en spoor worden daar gedaan waar het geld wordt verdiend. Dat betekent dat het geld de komende jaren vooral gaat naar de Randstad, de main-, brain- en greenports (Rotterdamse haven, Schiphol, Eindhoven, Westland en Venlo) en de verbindingen met het Duitse achterland.