Spanje pompt 6 miljard euro in economie

Spanje gaat ruim 6 miljard euro in de economie pompen. De financiële injectie is onderdeel van een plan om de economische groei te stimuleren en het concurrentievermogen van Spanje de vergroten. Dat zei de Spaanse premier Mariano Rajoy zaterdag op een conferentie in Sitges.

De Spaanse regering wil ook de regels voor de arbeidsmarkt aanpassen en de vennootschapsbelasting verlagen van 30 procent naar 25 procent. Andere maatregelen van het groeiprogramma zijn de invoering van een fiscaal voordeel om bedrijven aan te moedigen hun eigen vermogen te versterken en verlenging van belastingvoordelen bij de aanschaf van auto's.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Apart: bezuinigd is er vooral op burgers, en nu de vennootschapsbelasting daarmee omlaag. Heel fijn voor Seat natuurlijk, maar daar koopt de gemiddelde Spanjaard helemaal niets voor.

  • Meester Proper

   Niet helemaal waar. De Spaanse overheid moet miljoenen banen creëren en echte banen komen alleen uit het bedrijfsleven.

   (in antwoord op André Somers)
   • André Somers

    Die banen moeten vooral uit het midden en kleinbedrijf komen, en die hebben geen ruk aan die verlaging. Die zien liever de koopkracht van burgers stijgen, zodat ze weer iets kunnen kopen/bouwen/etc.

    Die race naar de bodem voor wat betreft het belasten van bedrijven moet maar eens afgelopen zijn.

    (in antwoord op Meester Proper)

Reacties niet toegestaan