Hoe het lijkt alsof je het razend druk hebt in augustus

Hoera het is augustus! De maand waarop niemand iets op het werk gedaan krijgt. Je baas is weg en de meeste van je collega’s en contacten zijn ook met vakantie. Maar juist omdat er niks te doen is wil dat niet zeggen dat je gewoon maar een beetje kan zitten suffen achter je bureau. Gawker komt met tips waardoor het lijkt alsof je het toch druk hebt zonder dat je werkt.

Tik - veel
Niets anders dan het geluid van het driftige getik op een toetsenbord duidt erop dat je het razend druk hebt. Schrijf emails, het eerste hoofdstuk van het boek dat je altijd al hebt willen schrijven, plaats berichten op Facebook, of schrijf op je eigen blog (schrijf het wel in Word en kopieer en plak de tekst later, zodat het lijkt alsof je een rapport zit te tikken).

Bedenk een project
Voordat iemand je met een rot klusje opzadelt. Zorg wel dat het lijkt alsof het project zeer indrukwekkend is terwijl het in feite weinig om handen heeft. Praat er voortdurend over met je collega’s en creëer voor jezelf een hoop obstakels die eenvoudig te overkomen zijn.

Stuur goed getimede emails
Terwijl je het op je werk lekker rustig aandoet, moet je toch wel bewijzen hebben dat je productief bent geweest. Stuur emails, bij voorkeur ‘s ochtends vroeg en even na half zeven ‘s avonds. Er hoeft niet veel bijzonders in te staan, een paar updates van de klus waar je aan werkt, een kort mailtje aan je baas zodat die denkt dat je de hele dag op kantoor hebt gezeten. Handig als je baas weg is of in zijn tweede huisje zit te werken. De inhoud doet er niet toe, wel het tijdstip. Je moet wel over een programma beschikken waarmee de emails op een door jou vastgesteld tijdstip kunnen worden verstuurd, zodat het lijkt alsof je achter je bureau zit.

Ga af en toe weg
Het lijkt of je het drukker hebt als niet achter je bureau zit. Blijf niet te lang weg, want dan denken je collega's dat je hebt gewinkeld. Sta op en kijk alsof je richting vergadering gaat, of iemand bij de receptie moet ontvangen, of dat je naar buiten moet voor een belangrijke afspraak. Als je ergens naar onderweg bent, beland je vanzelf wel ergens waar wel wat te doen is.

Bied aan om de lunch te halen
Als je bij iedereen in de gratie wilt vallen en je wilt wat langer achter je bureau wegblijven, bied dan aan dat je de lunch gaat halen. Zeg dat je broodjes gaat bestellen en vraag wie nog meer wil. Bel van tevoren naar de zaak, zodat de bestelling klaar is als je terugkomt van waar je ook maar zin in hebt.
Terug op kantoor klaag je over hoe druk het wel niet was en dat ze de bestelling hadden verwisseld enz. Niemand zal het je kwalijk nemen dat je anderhalf uur weg was, want jij hebt er voor gezorgd dat iedereen van die rijk belegde ciabatta’s en focaccia’s zit te smullen.

Bron(nen):   Gawker