Jaap Blokker haalt voor de laatste keer uit

"Geen grotere absurditeit dan dergelijke premies op mismanagement." Zo omschreef de onlangs overleden Jaap Blokker het belonen van bestuurlijke wanprestaties met riante ontslagvergoedingen, in het recent verschenen jaarverslag van Blokker Holding. Blokker plaatste de opmerking in zijn laatste voorwoord, gedateerd op 27 mei. Hij overleed op 5 juli op 69-jarige leeftijd.

De oud-topman stond er om bekend dat hij zijn ergernissen over politiek en maatschappij niet onder stoelen of banken stak in zijn voorwoord. In zijn laatste bijdrage schrijft hij dat bankiers 'alle realiteitszin' hebben verloren als het gaat om de hoogte van hun persoonlijke beloning. De bedragen voor bankiers staan in “volstrekte wanverhouding'' tot het inkomen van de man of vrouw op de werkvloer een paar etages lager. "Bij hun miljoenenjacht ten gunste van de eigen privérekening zijn bankiers kennelijk vergeten dat zij hun posities hebben kunnen behouden dankzij de belastingbetaler.'' Blokker geeft bovendien een sneer naar Lodewijk de Waal, de oud-vakbondsman die namens de overheid bij ING is aangesteld. "Desondanks heeft niemand deze rijkspitbull horen grommen of blaffen, laat staan zien bijten toen de bonussen werden vastgesteld. Het pluche van bancaire directiekamers doet kennelijk socialistische idealen verbleken."
Blokker uit ook zijn zorgen over "de bodemloze put Griekenland". De miljardensteun zal in aanmerking komen "voor opname als het wereldrecord met-goed-geld-naar-kwaad-geld-smijten."

Bron(nen):   Beursduivel