Bloomberg: deal tussen Twitter en Elon Musk bijna rond

De overname van Twitter door Tesla-baas Elon Musk zou maandag al rond kunnen zijn, mits alle gesprekken vlot verlopen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Volgens de ingewijden zouden de gesprekken met Musk zich in de laatste fase van de onderhandelingen bevinden.

Tesla-topman Musk kocht zich eerder dit jaar in bij Twitter en bracht later een bod van 43 miljard dollar uit op het platform. Musk wil het bedrijf laten groeien en er naar eigen zeggen een platform voor de vrijheid van meningsuiting van maken.

De afgelopen paar dagen had Musk al ontmoetingen met aandeelhouders van Twitter om steun te vergaren voor zijn bod. Veel aandeelhouders namen contact op met Twitter nadat Musk zijn plannen voor de overname vorige week ontvouwde, om te benadrukken dat het bedrijf deze kans niet moest laten lopen.

Dat er onderhandeld wordt zou ook een indicatie kunnen zijn dat Twitter probeert om de deal aantrekkelijker te maken, meldde persbureau Reuters maandag al op basis van bronnen. Nadat bekend werd dat Musk interesse had in Twitter steeg de beurswaarde van het socialemediabedrijf met bijna 2 miljard dollar.

Zowel Twitter als Musk waren nog niet direct bereikbaar voor commentaar.