Spaanse toetjesspray doet het goed als parfum

Een beetje room, gebruinde boter en citroencake achter de oren schijnt net zo lekker te ruiken als een parfum van bijvoorbeeld Calvin Klein. Jarenlang maakt Jordi Roca, patissier in Cellar de Can Roca, een befaamd restaurant in Spanje, nagerechten die ruiken naar parfum. Maar nu heeft hij zijn spray om de citrustonen in desserts te verrijken in een parfumflesje gestopt. En Spaanse vrouwen zijn gek op die Núvol de Llimona. De flesjes zijn niet aan te slepen.

Roca begon 7 jaar geleden met het maken van geurende nagerechten, nadat hij had ontdekt dat veel parfums gebaseerd zijn op keukeningrediënten. Hij creëerde 24 desserts gebaseerd parfums als Calvin Kleins Eternity, Miracle van Lancôme en Terre van Hermes.
Roca zegt in Time dat hij misschien een parfumlijn gaat ontwikkelen. Maar zijn schoonzus heeft hem gewaarschuwd, ze vindt zijn citroenspray heerlijk ruiken, maar het maakt haar behoorlijk hongerig.

Bron(nen):   Time