Credit Suisse: 'Welvaart neemt wereldwijd toe'

Economie
woensdag, 19 oktober 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De wereldwijde welvaart stijgt in 5 jaar tot een bedrag van 345 biljoen dollar. Dat zegt The Global Wealth Report van Credit Suisse. Het gaat hierbij om de welvaart van de huishoudens in China, Azië, Latijns-Amerika en Afrika. Tussen januari 2010 en juni 2011 is de welvaart met 14% toegenomen waarvan 54% in Azië. “Er is een radicale economische verandering aan de gang waarbij de opkomende markten de hoofdrol spelen en waarbij de hoofdrolspelers van plek gaan wisselen”, zegt een CEO van Credit Suisse tegen persbureau Reuters.
De VS zullen in 2016 nog wel bovenaan staan met een huishoudvermogen van 81 biljoen dollar, maar Japan zal worden voorbijgestreefd door China. Daar vindt een verdubbeling plaats van de vermogens van huishoudens tot 39 biljoen dollar.
De Zwitsers, Australiërs en Noren zijn het welvarendst volgens de Zwitserse bank. De Zwitsers hebben gemiddeld 500.000 dollar. Een deel van dit bedrag is toe te schrijven aan de 10% waardestijging van de Zwitserse frank sinds begin 2011. Over de EU staat er wijselijk niets in het rapport. Onze tijd komt wel weer...
Bron(nen): Reuters