“We moeten 3 dagen per week écht werken, niet 5 een beetje”

De op een na rijkste man van de wereld, Carlos Slim (80 miljard) deed in een lezing verregaande voorstellen voor een herinrichting van de maatschappij. Hij vindt dat in het leven de nadruk moet liggen op de dingen die we leuk vinden en graag doen. Dat is voor veel mensen niet werken. Hij stelt daarom voor de werkdag te verlengen naar 10 of 11 uur, maar het aantal dagen dat we werken te verminderen tot 3. Volgens hem produceren we dan evenveel, terwijl de economie een boost krijgt: in de extra vrije tijd gaan we immers geld uitgeven. Hij heeft een van zijn vele bedrijven, Telmex, ook ingericht volgens deze principes. Het onderwijs moet ook anders, vindt Slim. Niet het uit je hoofd leren zou de nadruk moeten krijgen, maar het leren denken. School moet uitdagend zijn, niet saai.

Bron(nen):   Elite Daily      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Slimme vent, zeker de opmerking over het onderwijs.

 2. Leo

  Zelf heeft hij kennelijk het verkeerde soort onderwijs gehad.
  Carlos Slim is duidelijk aanhanger van de methode om eerst de aarde kaal te vreten en daarna pas na te denken. En dat is het leukst en goed vol te houden zegt ie.

 3. WildersFanBoy

  Alsof je in iedere branche dagen van 10-11 uur kunt maken.Alsof dat fysiek en mentaal is vol te houden als je bv bouwvakker of stratenmaker bent. En, je gaat er natuurlijk ook in salaris op achteruit, want 10-11 uur, 3 dagen per week, is toch zo’n 5-8 uur minder vergeleken met de 38-urige werkweek die veel mensen nu werken. En thuis zitten is duurder dan op je werk, dus of een ieder dan echt meer kan uitgeven…

Reacties niet toegestaan