Marcel Boekhoorn over de aankoop van de High Tech Campus Eindhoven

Op de dag dat 'zijn' krant Dagblad De Pers voor het laatst werd gemaakt, maakte Marcel Boekhoorn een van de grootste deals uit zijn leven bekend. Voor 425 miljoen euro kocht hij de High Tech Campus Eindhoven van elektronicaconcern Philips. Door hemzelf omschreven als "de grootste single asset transactie uit de Nederlandse geschiedenis".
Sinds 2009 is de Nijmeegse investeerder/ondernemer actief in de vastgoed. De financiële crisis was net uitgebarsten, de vastgoedbubbel liep leeg en Boekhoorn stapte in de 'stenen'.
“Klopt, zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Als iedereen weg begint te rennen, dan word ik nieuwsgierig. Dan weet ik dat het moment is gekomen dat de prijzen gaan zakken en de onderhandelingsvoorwaarden aantrekkelijker worden. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je in de positie bent om te kúnnen onderhandelen”.
Boekhoorn legt uit wat hem, naast het verwachte rendement, zo aanspreekt in de Eindhovense Hig Tech Campus.
“Die vierkante kilometer is op economisch gebied de belangrijkste plek van Nederland. Het kloppende hart van een regio die vorig jaar nog tot de slimste van de wereld werd benoemd. Vijftig procent van alle Nederlandse patenten hebben hier hun oorsprong. Dit is een oase van vernuft en van hoogwaardige kennis. Hier moet en gaat het de komende jaren gebeuren en ik sta nu midden in dat ecosysteem. Sterker, ik maak er sinds woensdag officieel actief deel van uit.”

Bron(nen):   Follow the Money