Deze eigenschap hebben veel succesvolle mensen gemeen

Het geheim van professioneel succes - mocht je dat nastreven - is simpel en reuze ingewikkeld tegelijk, ontdekte auteur Joseph Mavericks die 75 succesvolle mensen interviewde voor zijn Enterpeneur’s Handbook.

In eerste instantie kwam hij er maar niet achter wat de sleutel tot succes was. "Natuurlijk zijn er wel patronen te herkennen”, schrijft hij. "Een overweldigende meerderheid is bijvoorbeeld een vroege vogel, leest veel en schrijft zijn overdenkingen op.”

Maar dat was niet wat de succesvolle mensen echt onderscheidde van anderen. "Het was zo duidelijk dat ik bijna niet kon geloven dat het me 75 interviews kostte om het te beseffen”, zegt hij.

Wat de heilige graal is: ze durfden de eerste stap te zetten en gingen door, ook na het eerste enthousiasme. "Het klinkt te gemakkelijk, te voor de hand liggend”, zegt Mavericks. "Maar als dat zo was, zou iedereen aan zijn dromen werken.” 

Het komt dus feitelijk neer op doorzettingsvermogen: je hebt een idee, begint eraan en stopt niet tot het gelukt is. Maar dat klinkt een stuk makkelijker dan het is.