Het wordt steeds gewoner om er over te praten: Exit Griekenland

Economie
zondag, 13 mei 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Weekblad Der Spiegel gaat een stap verder: "GrExit" is de om uit de ellende te komen. De redactie van het blad had altijd gepleit voor Griekenland in de Euro. Maar sinds de verkiezingen van vorig weekeinde is Der Spiegel 'om': Raus! "De Grieken waren nooit rijp voor de monetaire unie. Dat zijn ze nu ook nog niet. De poging om deugdeljke hervormingen door te voeren  is mislukt."
Het toonaangevende weekblad Der Spiegel neemt al vast afscheid. Adieu Akropolis! Steeds meer deskindigen zeggen: We kunnen best zonder de Grieken.
Ook CNN schrijft dit weekeinde over het vertrek van Griekenland uit de Eurozone. CNN citeert tegelijk deskundigen die zeggen dat dit rampzalig zou zijn en voor de ECB - Europese Centrale Bank - onoverzienbare verliezen oplevert. De Wall Street Journal schrijft dat de politieke impasse in Athene het Griekse vertrek uit de Euro-zone weer een stap dichterbij heeft gebracht.
Der Spiegel betoogt dat vertrek uit de Euro ook in het belang van de Grieken is. Dan hebben ze minder last van de beter draaiende EU-landen en kunnen ze via monetair beleid hun eigen economie beter besturen. Devaluatie kan de export en dus economie opkrikken.
The Economist is ook niet optimistisch:
Bron(nen): RTR CNN WSJ