Bijenkorf wordt geteisterd door winkeldiefstal

De winst die De Bijenkorf afgelopen boekjaar maakte bedroeg 7,6 miljoen euro. Tegelijkertijd werd een bijna even hoog bedrag aan spullen gestolen, zo meldt De Telegraaf. Omgerekend wordt er in de 10 filialen op iedere winkeldag ongeveer 20.000 euro buitgemaakt door winkeldieven. In het filiaal in Amsterdam alleen al verdwijnen jaarlijks 2 miljoen euro aan spullen, ondanks de 140 videocamera's die er hangen en de vele bewakers die de boel in de gaten houden. Per jaar worden er in de Amsterdamse vestiging 200 mensen betrapt op diefstal. Winkeldiefstal vormt een groot probleem voor de hele detailhandel. Jaarlijks wordt er naar schatting voor 400 tot 500 miljoen euro aan goederen gestolen.

Bron(nen):   De Telegraaf (betaald)      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Een lijstje met nationaliteit per gestolen bedrag, is dat mogelijk 3huis?

 2. Burgermans

  Tja, Amsterdam.

 3. catchit64

  Rede temeer om het online shoppen te promoten. De vriendelijkheid van het personeel is al jaren met pensioen, rest uitsluitend een lelijk oud gebouw. Plat met dat ding maak er een park van.

 4. vanhetgoor

  Ik bedenk plotseling een idee om diefstal te voorkomen, of de dief op heterdaad te betrappen. (als het idee werkt dan merkt U er niets van, en dan zijn de behaalde cijfers van de winkels volgende jaar beter)

Reacties niet toegestaan