Dit zijn de 10 grootste zakelijke blunders ooit

1. Decca Records wees The Beatles af Na een twee uur durende auditie kregen The Beatles een afwijzing van Decca Records. Een jongensgroep met gitaren was uit de tijd vonden de platenbazen. 2. Kodak vindt de digitale camera uit Kodak ontwikkelde in 1975 de eerste digitale camera. Maar omdat het bedrijf haar andere fotoproducten niet in de weg wilde zitten, besloot het de uitvinding niet grootscheeps in de markt te zetten. Nu is Kodak failliet. 3. Medeoprichter Apple verkocht aandelen voor 800 dollar Medeoprichter van Apple Ron Wayne verkocht in 1976 al zijn aandelen voor slechts 800 dollar. Het eerste boekjaar maakte Apple echter al 174.000 dollar omzet. Zijn aandelen zouden vandaag 35 miljard dollar waard zijn. 4. Het patent op de telefoon Communicatiebedrijf Western Union kreeg in 1876 het aanbod om het patent op de telefoon te kopen voor 100.000 dollar. Het bedrijf wees het aanbod af. Het zou elektrisch speelgoed zijn zonder commerciële mogelijkheden. 5. Yahoo weigert Google Yahoo kon in 1997 Google overkopen voor 1 miljoen dollar, maar weigerde. In 2002 kreeg Yahoo weer een aanbod. Deze keer voor 5 miljard dollar, maar weer sloeg Yahoo het aanbod af. Google is inmiddels 350 miljard dollar waard, tien keer meer dan Yahoo. 6. Free Record Shop koopt Bol.com niet In 2001 kreeg Free Record Shop de kans om Bol.com over te nemen voor 1,5 miljoen euro, maar aangezien Bol verlies leed besloot directeur Hans Breukhoven het niet te doen. In 2009 kreeg de cd-winkelketen een nieuwe kans, weliswaar voor 150 miljoen, maar ook toen zei Breukhoven nee tegen het aanbod. Een half jaar geleden ging Free Record Shop failliet. 7. Fox verkocht Star Wars In 1977 verkocht Fox alle rechten van de Star Wars merchandising aan George Lucas voor maar 20.000 dollar. Op dit moment bestaat twee derde van de totale waarde van Star Wars (30 miljard dollar) uit merchandising. 8. Videotheekketen Blockbuster had geen interesse in Netflix In 2000 had Netflix het moeilijk. Blockbuster kreeg het aanbod om Netflix te kopen voor 50 miljoen dollar, maar deed het niet. Nu zijn alle videotheken van Blockbuster gesloten en is Netflix 900 miljoen dollar waard. 9. George Lucas verkocht Pixar Lucas verkocht Pixar in 1986 aan Steve Jobs voor 5 miljoen dollar. 20 jaar later kocht Disney het bedrijf voor 7,4 miljard. 10. Pixar had van Philips kunnen zijn Philips was samen met General Motors maar een week verwijderd van de deal om Pixar over te nemen. Waarom het uiteindelijk niet doorging, is niet bekend. PixarTeam(1) Foto: Examiner.com Bron: Froot

Bron(nen):   Froot      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Tegendraads

  “6. Free Record Shop koopt Bol.com niet

  In 2001 kreeg Free Record Shop de kans om Bol.com over te nemen voor
  1,5 miljoen euro, maar aangezien Bol verlies leed besloot directeur Hans
  Breukhoven het niet te doen. In 2009 kreeg de cd-winkelketen een nieuwe
  kans, weliswaar voor 150 miljoen, maar ook toen zei Breukhoven nee
  tegen het aanbod. Een half jaar geleden ging Free Record Shop failliet.”

  Bol is al jaren verlieslatend, geen wonder dat ze het niet kochten.

  In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken zijn veel van de grote namen op webshopping gebied verlieslatend en is het voortbestaan van die namen gebaseerd op een pokerspelletje van banken en investeerders die hopen als winnaars uit de eindstrijd te komen.

  Amazon en Alibaba zijn eigenlijk uitzonderingen op de regel.

 2. jantje

  Ik mis op 1, de banken die subprime hypotheken hebben gekocht.
  En op 2 overheden die maar klakkeloos overal geld in steken, miljarden, miljarden en nog eens miljarden.

 3. Hector

  Yahoo kon in 1997 Google overkopen….

  WTF is “overkopen”?

 4. Bas

  Xerox kon er ook wat van, ze hebben niets gedaan met hun belangrijke uitvindingen:

  * Grafisch userinterface (Windows!)
  * Personal computer
  * Object georiënteerd programmeren
  * Muis
  * Ethernet

  http://www.virtualaltair.com/virtualaltair.com/mits0028.asp

 5. Michiel Thalen

  Wat als…. In de meeste gevallen slaat het nergens op want was het waarschijnlijk anders gegaan. Zo durf ik te wedden dat bijv spice girls nooit iets was geworden als ze bij een ander (minder goed) platenlabel zouden zitten.

  De oud aandeelhouden van apple heeft ook helemaal geen spijt want op dat moment was het ook nog niets. En omzet zegt ook helemaal niks..

 6. Johan Vermeulen

  Europa liet zich bedonderen door de VS en ging mee in de sancties tegen Rusland, Rusland besloot gisteren om zijn gas vooral aan China en Turkije te gaan verk0pen, Ook Japan en Korea spreken al met Rusland,. Europa zal straks weinig en heel duur gas hebben. Waardoor het niet meer kan concurreren, waardoor de zaak in stort. Lekker bezig. http://xevolutie.blogspot.nl/2014/12/415-geen-gas-meer-uit-rusland-wat-nu.html

 7. Herr von Sohland

  “Overkopen?” *zucht*

 8. Piet Oud

  Kodak bracht anders in 1991 al digitale camera’s uit, alleen ze wonnen niet de concurrentie.

Reacties niet toegestaan