Onderzoek ANWB Reisverzekering: Top 5 risicogedrag op vakantie

Reizen naar een ander land, zeker naar een verre winterzonbestemming, brengt risico’s met zich mee. De top 5 risico's zijn:
  1. Een verboden souvenir mee terug nemen naar Nederland (zoals illegale cd’s, dvd’s, nep merkkleding, inheemse planten, dieren of grote hoeveelheden sigaretten en alcohol).
  2. Belastingvrij inkopen doen voor een grotere waarde dan is toegestaan. Bij aankomst in Nederland moet over producten uit de Europese Unie boven de 300 euro belasting worden betaald. Voor producten buiten de EU ligt het bedrag op 430 euro.
  3. Onverzekerd op reis gaan.
  4. Niet alle aanbevolen vaccinaties nemen.
  5. Naar een land gaan met een negatief reisadvies.
Ruim 12 procent van de zonaanbidders houden zich niet aan de regels voor verboden artikelen of het maximum voor belastingvrij invoeren en riskeert daarmee  bij terugkomst een boete bij de douane. Dit blijkt uit onderzoek van ANWB Reisverzekering onder duizend Nederlanders, in samenwerking met Multiscope. Meer achtergronden over het onderzoek zijn hier terug te lezen. Het merendeel van de zonaanbidders heeft een doorlopende reisverzekering. ANWB Reisverzekering adviseert reizigers die regelmatig op vakantie gaan om de dekking voor elke reis na te lopen. Voor elk land gelden andere voorwaarden. En ook voor avontuurlijke reizigers is het belangrijk om te kijken of hun geplande activiteiten wel binnen de dekking vallen. Als u zich helemaal geen zorgen wilt maken, kunt u het beste kiezen voor de reisverzekering van de ANWB. Net zoals u gewend bent van de wegenwacht, onderscheidt deze zich op het gebied van service, gedegen advies en volledigheid. U kunt kiezen uit een  kortlopende of doorlopende reisverzekering, al dan niet in combinatie met een annuleringsverzekering. Belangrijke voordelen van een  reisverzekering van de ANWB:
  1. De ANWB Alarmcentrale staat dag en nacht voor u klaar. Zij helpen u bijvoorbeeld met het regelen van vervoer, het verzorgen van medische begeleiding en geven advies over wat u het beste in uw situatie kunt doen.
  2. Uw bagage is verzekerd. U heeft vaak meer van waarde bij u dan u denkt. Denk bijvoorbeeld aan uw tablet, camera of sportuitrusting. U bepaalt zelf of u uw bagage meeverzekert
  3. Extra medische kosten zijn verzekerd. Controleer hoe u bent verzekerd bij uw zorgverzekeraar voor medische kosten in het buitenland. Deze worden namelijk niet altijd (volledig) vergoed.
Meer informatie over de ANWB reisverzekering

Bron(nen):   ANWB