Dit is het duurste ijsje ter wereld

Je kunt natuurlijk gewoon een bolletje aardbeienijs kopen voor 1,50 euro, maar er zijn mensen die het anders aanpakken. Het duurste ijs ter wereld kost momenteel bijna 6000 euro. Voor één portie.

Het Japanse ijsmerk Cellato verkoopt het dessert byakuya voor 880.000 yen. Het toetje dat 'witte nacht' betekent kost omgerekend dus zo'n 5830 euro. Daarmee is het ijs volgens Guiness World Records officieel het duurste ter wereld.

Wat het hapje zo speciaal maakt? Ten eerste zit er witte truffel in uit het Italiaanse Alba, waar naar verluidt de beste witte truffels van Italië vandaan komen. Verder wordt het ijs afgewerkt met eetbaar bladgoud, zitten er twee soorten dure kaas in en Sakekasu, een bijproduct van sake.

"Het kostte ons meer dan 1,5 jaar om het te ontwikkelen, met veel proefrondes en fouten om de smaak goed te krijgen”, aldus een vertegenwoordiger van Cellato tegen Guinness World Records. 

Het ijs lepel je niet zomaar naar binnen. Je hoort de witte truffel op het juiste moment te mengen met het ijs. Dat gebeurt met een speciale lepel die je erbij krijgt. Je moet het ijs bovendien op kamertemperatuur laten ontdooien tot het zacht genoeg is.

Bron(nen):   Metro