‘Economie Rusland krimpt 4 tot 5 procent’

De Russische economie kan dit jaar met 4 tot 5 procent krimpen als de olieprijs rond de 45 dollar per vat blijft hangen. Dat heeft de Russische minister van Economische Zaken Aleksej Oeljoekajev gezegd in een interview met persbureau Bloomberg.

Volgens de minister is dat het slechtste scenario voor de Russische economie, omdat hij verwacht dat de olieprijs wel wat zal stijgen. De inkomsten uit de olie- en gasindustrie zijn goed voor ongeveer 50 procent van de overheidsbegroting van Rusland. Naast de sterke daling van de olieprijs heeft Rusland ook veel last van de westerse sancties en de waardedaling van de roebel.

De minister stelde verder dat de Russische overheid met haar financiële reserves van 170 miljard dollar (145 miljard euro) voldoende middelen heeft om begrotingstekorten de komende jaren op te kunnen vangen.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Jeroen

    Toen de olieprijs op 60 dollar stond gaf Aleksej Oeljoekajev ook al aan dat de economie met 4 procent gaat krimpen (http://www.belegger.nl/nieuws/2659537/rusland-volgend-jaar-in-diepe-recessie.html).

    Rusland heeft rente verhoogd naar 17%, inflatie 10% etc. Volgens mij wordt / is de recessie in Rusland veel en veel groter.

Reacties niet toegestaan